tag:blogger.com,1999:blog-3792267538152593143.post1815379286960729308..comments2023-09-06T14:45:54.731+02:00Comments on Ingas tankställe: Pittoreskt på Pi-dagenAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/09354672486472230519noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3792267538152593143.post-17436346487608982422013-03-16T11:51:32.551+01:002013-03-16T11:51:32.551+01:00Tack!!
//
Sandra ETack!!<br /><br /><br />//<br /><br />Sandra EAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3792267538152593143.post-7932956478171122182013-03-15T21:15:31.276+01:002013-03-15T21:15:31.276+01:00Här är receptet:
∏-kakan
Seg chokladkaka
100 g sm...Här är receptet:<br />∏-kakan<br />Seg chokladkaka <br />100 g smör <br />3 dl strösocker <br />1.5 dl vetemjöl <br />4 msk kakao <br />1.5 tsk vaniljsocker <br />1 krm salt <br />2 st ägg <br />200 g blandade hackade nötter <br /><br />Knäckglasyr <br />1 dl strösocker <br />1 dl ljus sirap <br />1 dl vispgrädde <br />2 tsk vaniljsocker <br />1 tsk smör el margarin <br />Gör så här<br />1. Sätt ugnen på 175 grader.<br />2. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.<br />3. Hacka nötkärnorna till garneringen grovt. Smält sedan matfettet.<br />4. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan det smälta matfettet och äggen. Rör smeten slät.<br />5. Bred ut smeten jämnt i bakformen och strö över nöthacket. (Eller gör ett mönster med nötterna t ex pisymbolen med mandel eller cashewnötter och resten av kakan täcks av valnötter) Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, då cirka 5 minuter återstår av gräddningstiden, blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull. <br />6. Värm upp blandningen och låt massan koka kraftigt tills den tjocknar något cirka 3-4 minuter. <br />7. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och matfett. Rör om till en slät konsistens.<br />8. Ta ut kakan ur ugnen och ringla över den varma glasyren, ställ åter in kakan mitt i ugnen denna gång och grädda ytterligare cirka 7 minuter eller tills glasyren börjar bubbla.<br />9. Lossa kakan ur formen då den kallnat.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09354672486472230519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3792267538152593143.post-83805017971624534942013-03-15T18:04:51.621+01:002013-03-15T18:04:51.621+01:00Kul med en pi-dag tycker jag! Å den kakan ser ut s...Kul med en pi-dag tycker jag! Å den kakan ser ut som den smarrigaste på hela terminen...synd jag också var sjuk o inte fick smaka. Kan du inte lägga ut recept här eller skicka till min mail?<br /><br />Trevlig helg!<br /><br />//Sandra EAnonymousnoreply@blogger.com