tisdag 15 augusti 2017

Skollunch och annat smått och gott


Skördearbetet fortskrider. Nu har vi skördat persilja och gjort persilliade. Det är en örtkrydda som jag använder till det mesta. Den är enkel att göra och betydligt billigare än att köpa färdig. Jag plockade en liter persilja och mixade i matberedaren tillsammans med tre vitlöksklyftor. Sen hällde jag i ett paket flingsalt. Allt kördes några sekunder med kniven i matberedaren innan jag bredde ut den lite fuktiga massan på ett bakplåtspapper i en långpanna. Sen skötte ugnen torkningen på 50-70 grader. Jag rörde om några gånger. När allt var snustorrt, mortlade jag klumparna och hällde upp resultatet på en burk. Det blir gott att ha framöver. Jag tror att jag ska göra en sats till.


Idag ar jag bjuden till mina kollegor på skolan för att äta lunch. Först trodde jag att jag skulle missa den för hemsjukvården dröjde. De skulle ta prover, men de kom på sen förmiddag.


Kollegorna har jobbat en vecka redan och eleverna börjar på torsdag. Idag var det knytkalas på personalrummet. Där fanns mycket att välja bland allt från vietnamesiska vårrullar till köttbullar och paj från Balkan. Pastasallader, paj, svampkrustader, ja, you name it. Det var riktigt gott att få testa lite olika mat.


Till efterrätt fanns det chokladtårta. Gissa om jag var mätt sen. Det var också trevligt att få träffa alla och prata med dem en stund.


Efter lunchen var jag rejält trött. Eftersom jag hade styrelsemöte på kvällen blev det en vilostund när jag kom hem.


Innan jag åkte till mötet hann jag göra naanbröd och baba ganoush. Det var ett test för att se om jag orkade göra och äta bröd. Det var gott, men jag orkade inte så mycket. Jag orkade inte heller vara med på hela styrelsemötet men det är bra att orka en stund.

3 kommentarer:

  1. Låter som en trevlig grej att ha knytkalas. Vi fick förpackad mat när vi var på s.k. kick pdf igår. Mera bekvämt än att laga hemma och ta med. Persilliade, det har jag nog en köpeååse med. Har inte använt mer än i dillsås någon gång. Där ser man.... det kan alltså användas som krydda... och tillverkas hemma. Inte mycket lönt på våra få persiljestrån.. Olika med skolstart...våra elever börjar på måndag!

    SvaraRadera
  2. Jädrans telefon... kick off ska det ju va.... och dipsås. Telefonen hade egna förslag som fick företräde...och jag hade noll koll.

    SvaraRadera
  3. Tusen tack för Persillade-receptet. /Elisabeth

    SvaraRadera