söndag 13 februari 2011

En vacker dag...


Det blev en vacker dag med sol och ett lagom antal minusgrader. Perfekt för en långpromenad med hunden. Han blev överlycklig och skuttade hit och dit nosande på allt han hittade. Jag har inte riktigt trivts med den senaste tidens slaskiga väglag. Det är bara gummistövlar man håller sig torr i då och jag gillar inte att gå i sådana. De är så kalla. Idag var det torrt och fint väglag. En mycket bra början på februarilovet.


Efter förmiddagens skogsrunda var det gott med lite kaffe och en bulle av makens hemmabakade sort innan han måste ge sig iväg till jobbet. Han fick hoppa in idag mellan 12 och 21. Alltså fick Takko och jag hålla ställningarna här hemma.


Vi gjorde inte så värst mycket. Jag dammsög stora rummet och vattnade blommorna. Resten fick vara. Jag brukar plantera om mina krukväxter på lovet och sedan kan det behövas lite mera städning. Men det gör jag till veckan som kommer.


I stället blev lite TV-tittande, lite tidningsläsande och stickande. Vi hann med en andra promenad i eftermiddag innan det mörknade för mycket, men den blev lite kortare. Det fanns inte så mycket som intresserade mig bland TV-programmet för kvällen så det blev Melodifestivalen som fick höras och ses i vårt hus. Det blev väl ingen skräll. De två låtar jag trodde skulle gå vidare, gick också vidare. De gjorde inget större intryck på mig. Jag kanske är svårflörtad eller blassé, men jag tror inte någon av dem har någon större chans ute i Europa. Å andra sidan kommer jag inte ihåg låten som vann förra året heller. Det var väl Tyskland, men hur lät den? Keine ahnung.


Nu är maken hemma igen. Det är varmt och skönt i huset och sängen hägrar. Sovmorgon imorgon. Det är kvällsgudstjänst. Förhoppningsvis blir det en lika vacker dag som denna.

2 kommentarer:

  1. Ser ut att vara fint ute idag också. Få se om jag vågar mig ut. Har fått skolbarnens hosförkylning och inser att jag behöver ta det lugnt några dagar. Fast det är så tråkigt ... :)
    Men lite friskluft skadar nog inte. Syns på torsdag! Ha det bra tills dess!

    SvaraRadera
  2. Härlig dag igår, vi var i Falkenberg när vi vaknade, så det blev två promenader där innan vi åkte hem framåt kvällen. Ibland är det skönt att gå i andra miljöer, även om de också blir mer och mer kända. Promenaden på Skrea Strand när solen lyser som den gjorde igår, innebar möten med en massa människor som tänkt samma sak. Valde bort simmandet för min axels skull. Dan simmade i en timme istället.
    Skönt med lov nu, förstår jag =) Ses på torsdag =)

    SvaraRadera