fredag 25 februari 2011

Fredag igen


Fredag igen! Ännu en vecka har passerat. Som vanligt går dagarna i rasande fart.  Men i morse var det skönt att det var fredag. Jag kände mig riktigt trött. Men inte tröttare än att jag kunde njuta av solens första strålar på morgonpromenaden med hunden. Det går mot ljusare tider.


Anledningen till morgonens seghet var nog gårdagens program. Jag var tjänstledig från mitt ordinarie arbete vid Hanahöjskolan för att i stället utbilda lärarkollegor i NTA-temat Kemiförsök. Det är alltid lika roligt med det temat. Det var sex andra lärare som jobbade igenom alla uppdragen. Vi hade trevliga samtal. Lunch åt vi tillsammans på Gästgivargården. Där stötte jag på min bror ambulanssjukvårdaren. Kursen började niotiden och jag åkte från Mossleskolan, där vi höll till, vid fyratiden. En heldag alltså.

På kvällen skulle jag på tjejträff i stan så jag tyckte inte det var lönt att åka hem emellan. Jag passade på att gå på bokrea en stund. Sedan satte jag mig på ett av stadens fik och tog det lite lugnt. Jag läste lite och studerade människor vilket alltid är fascinerande. Det är också roligt att träffa de andra tjejerna, alla 50+, och äta god mat samtidigt som vi diskuterar livet. Efter några timmars god samvaro kunde jag åka hem nöjd med dagen och rejält trött.

Time for tea ands cones
Lite nya teer inhandlade jag förstås också i stan. IK-form hade många nya spännande smaker. I onsdags avslutade vi vårt mattema på engelskan i fyran. Några började dagen med att baka scones tillsammans med vår fritidspedagog som brukar vara med på lektionerna ibland som resurs. Vi andra jobbade i klassrummet. Sedan drack vi te och åt scones med hemmagjord apelsinmarmelad som min kollega gjort. Det blev en trevlig start på dagen och avslutning på temat. Nästa vecka ska vi börja jobba med våra favoriter bland djuren.

I Owe Wikströms bok " Att älska livet mer än dess mening" är fredagen Smärtans dag. Idag handlade texten om döden och livets ändlighet. Man blir ständigt påmind om detta. De senaste dagarna har jag fått höra om flera bekanta som drabbats av cancer och andra otäcka sjukdomar. Det kan verka vara ett dystert tema, men det mynnade ändå ut i något positivt. Det är i skuggan av döden som livet blir värdefullare och djupare. Tordagstemat var Det heliga rummet dag. Texten handlade om tystnaden och vikten av att hitta en stund för sig själv då och då. Det fick jag igår där på fiket mitt ibland alla andra.

I helgen ska jag sammanställa vår nya andaktsbok i församlingen så att den forhoppningsvis ska vara klar till på onsdag. Då börjar vårt 40-dagarstema. I år är det 40 dagar i Jesu fotspår. Det handlar om människors möten med Jesus och hur det mötet förändrade deras liv.

2 kommentarer:

 1. Den boken vill jag också ha!!! Skicka gärna en + ett post/bankgironummer.
  Så kul att kunna baka med barnen ... i och för sig, vi har ett litet kök på försolan/fritids, så vore man en extra resurs, så skulle alla kunna baka inom en 5 -6 veckorsperiod. Så det gäller att hitta resursen ...eller kanske en farmor/mormor. Får fundera på det....Skulle vara bra inom livsstilsprojektet att göra något hembakat .. som t.ex scones eller frallor.
  Ha en bra helg! Nu ska jag ta en promenad före lunch.

  SvaraRadera
 2. jag hänger på, vill ockå ha ett ex, om det går. Ska även försöka få tag på boken du läser av Wikström.
  Ha de gott!!

  SvaraRadera