onsdag 2 mars 2011

Massfrånvaro och 40 dagar

Den här veckan har vi drabbats av massfrånvaro i skolan. Idag var 50 av skolans 184 elever sjuka. De har feber och är förkylda. En del har fått gå hem för att de spytt eller mått illa. Hårdast drabbade är nog sexorna där mer än en tredjedel var frånvarande idag. Det kändes som halvklass.

Själv har jag också åkt på något virus förmodligen. Jag har ingen feber men är snörvlig och hostan har kommit tillbaka. Dessutom har jag haft en jobbig huvudvärk i flera dagar. Trodde kanske att den berodde på bristen på kaffe. Jag har undvikit den drycken ett par dagar eftersom min gamla magkatarr också vill hälsa på igen. Men nu börjar jag tro att det är förkylningen i stället. Och inte hjälper det att ta huvudvärkstabletter.

Nu hoppas vi väl inte att detta ska vara i 40 dagar. Den delen av rubriken hänger ihop med att vår 40 dagarssatsning i missionskyrkan startade ikväll. Temat är 40 dagar i Jesu fotspår. Vi ska lära oss mer om Jesus och läsa om människors möten med honom så som de berättas om i evangelierna. Som vanligt har vi gjort en egen andaktsbok. Vi har läst om personer i bibeln som mötte Jesus och skrivit ner våra tankar. I år är det inte bara enskilda skribenter. Våra scoutpatruller och gemenskapsgrupper har också bidragit med texter. Det var kul att läsa och prata om bibeltexterna tillsammans med andra.

Det var i sista minuten vi fick andaktsboken klar. Vi brukar lämna in den för kopiering men då måste originalet vara klart en vecka innan. Den här gången fick jag inte in det sista bidraget förrän igår morse. Så igår kväll fick vi fixa kopiering och spiralbindning själva. Vi gjorde inte så många exemplar, bara så att vi kunde dela ut tll de som kom till första samlingen ikväll. Sedan får vi lämna in den för kopiering så att fler kan få boken.

Den här veckan har vi besök av ett team ungdomar från Fackelbärarnas bibelskola i Holsbybrunn. De var har förra året också, inte samma personer, men ett annat team. De kom igår och kunde hjälpa till med andaktsboken. Ikväll var de med på samlingen. De sjöng och spelade upp ett drama om hur lärjungarna mötte Jesus. Imorgon ska de besöka skolan. Klass 5 och 6 ska få besök. På fredag är det högstadiets tur. Ungdomarna kommer från olika länder, De pratar engelska med eleverna och ordnar lekar och samarbetsövningar.

Jag hoppas verkligen att jag kan gå till skolan imorgon. Det känns inte så bra just nu, men nattens sömn kan göra skillnad.

1 kommentar:

  1. Vad du jobbar! Hoppas att förkylningen vänder .... det kan vara jag som är boven... hade ju hostan när vi var hos Bodil. Nu är den nästan borta... Krya på dej!

    SvaraRadera