torsdag 31 mars 2011

Träffsäkert möte

Vad är det i kassen?
 Klockan ringer. Det är dags att stiga upp, men varken kropp eller knopp vill vara med. Knoppen är trött och kroppen är öm. Varje rörelse innebär smärta i form av ett hugg i sidan. Det måste vara ett revben som är knäckt. Inte vet jag när jag gjorde det, men förmodligen har jag hostat av det.

Så började min dag. De senaste två veckorna har jag förutom hostan också haft ont i sidan emellanåt. Men idag eskalerade smärtan. Jag rörde mig stelt som en robot för varje förändring gjorde ont. jag kunde knappt nudda vid min vänstra sida för den ömmade så. Värst var det att sätta sig i bilen och att ta sig ur densamma. Varje lektion var en pärs. jag trodde knappt att jag skulle kunna köra till Jönköping i eftermiddag, men det gick. Så länge jag bara kunde gasa och ratta gick det bra. Anledningen till resan var ett inbokat besök hos en homeopat.

I lördags blev jag rekommenderad att pröva ett besök hos homeopaten i Jönköping. Mina goda vänner hade blivit hjälpta av honom. Jag tänkte: Varför inte? Skolmedicinen verkar inte kunna få bukt med förkylningen och den elaka slemhostan. Jag är så trött på att hosta tills jag kiknar eller klöks. Jag känner dessutom flera som gått till en homeopat och blivit bättre av örtmedicinerna som han rekommenderat. I måndags ringde jag och bokade en tid tills idag.

Ett besök hos homeopaten är väldigt annorlunda mot ett läkarbesök. Jag behövde inte berätta om mina besvär. Han tog fram ett förstoringsglas och tittade på mina ögon genom det. Sedan började han berätta om mina krämpor. Han var kusligt träffsäker. Jag hade inte hostat på en stund så han kunde inte ha förstått det besväret genom att höra mig hosta. Ändå prickade han in att jag under en längre tid haft segt slem i luftvägarna som jag inte kunde hosta upp. Han såg svullnaden i näsan och bihålorna. Det berodde inte på någon allergi, men jag var extra känslig och mottaglig för förkylningar. Dessutom kunde han beskriva precis hur mina problem med magen yttrade sig. Spännande att man kan se det i ögonen. Han såg också att jag hade spänningar i musklerna i axlar och nacke, men det ar inte så besvärande. Just idag var jag säkert spänd och stel p g a smärtan i sidan. När han konstaterat problemen, kunde han plocka fram örtmediciner som skulle kunna hjälpa mig att bli bra igen. Tyvärr kunde han inte behandla både magen och luftvägarna samtidigt. Så jag fick välja vilket vi skulle börja med. Jag valde att försöka bli av med hostan först för den är jobbigast just nu. Det kommer säkert att ta tid, men hjälper det så var det värt resan. Inte var det heller dyrare än mina besök hos läkaren och apoteket.
Fjärilslavendel
Efter besöket på Hälsokliniken åkte jag till A6. Jag hade några små önskemål på min inköpslista. Ett av dem hittade jag men inte det andra. Jag gick runt ett tag och kollade i affärerna. Sedan tog jag en fika. I blomsteraffären hittade jag fjärilslavendeln som bara ropade på mig. Den ska jag ge bort imorgon, men ikväll får jag njuta av den.

Det regnade hela vägen hem men E4:an är ju rak och fin. Jag susade enkelt förbi alla långtradarna. Vid Bredasten svängde jag in till Biltema. Det var första besöket i den nyöppnade butiken. nya torkarblad till bilen inhandlades, vilket hade behövts för länge sen, men nu är det gjort i alla fall.

När jag kom hem var jag trött, men det brydde sig inte hunden om. Han blev överlycklig som vanligt och ville genast ut på promenad. Maken jobbade sena passet och väntades inte hem förrän halv elva. Det fick bli en hundrunda i alla fall. Sen orkade jag inte så mycket mer. Det är skönt att det är fredag imorgon ochsen börjar helgen. Då kan vi ta det lilla lugna.

1 kommentar:

  1. Men du orka ju blogga! Det är inte illa! Ska bli spännande att om homepaten kan hjälpa! Ha en bra ( hostfri) helg. Nu ska jag åka hem för veckan ... med några timmars jobb i väskan...

    SvaraRadera