torsdag 24 mars 2011

Tillbaka till våren

 När jag åkte i måndags eftermiddag låg snön kvar på marken därhemma. Igår kväll kom jag hem, klev ur bilen och upptäckte att snön var borta och att det var så mörkt ute. Idag var det riktigt skönt att gå på promenad med hunden förutom att det blåste rejält. Blåste gjorde det när jag åkte från Stockholm också. Det var stora vågor på Strömmen.
 Efter skolan och hundpromenad tog jag en runda i trädgården för att se hur långt våren kommit. Snödropparna hade blivit större och fler, de första krokusarna hade tittat upp i gräsmattan. många andra lökväxter börjar skicka upp sina blad. Rådjuren har varit framme och beskurit en del växter. även om de passar på att gödsla dem också blir jag inte så glad att se deras knips.
 Som ni kanske sett åkte jag till Stockholm i måndags eftermiddag. jag kom upp vid halvniotiden och checkade in på Radisson mittemot centralstationen. På morgonen sken solen på välbekanta byggnader. jag åt en hotellfrukost som erbjöd allt innan jag tog tunnelbanan och sedan bussen till nästa anhalt.
Kursen var förlagd till Farsta Strand. Det var första delen av utbildningen till NTA-utbildare i matematik. Jag är ju redan utbildare för NO/Teknik-teman, men för att kunna hålla kurser i Mönster och algebra, som det nya matematiktemat heter, måste jag gå ytterligare en utbildning. Vi var ca 17 personer, några kände jag igen sedan tidigare. Vi hade intressanta diskussioner och föreläsningar bl a med Per Berggren, som varit med och utvecklat temat, varvat med mycket mat. Algebra är ju ett område i det centrala innehållet i kursplanen för matematik. Många tycker det är ett svårt område och hoppar över det. Det kan vi inte göra längre. Algebra finns med redan från år 1-3. med hjälp av uppdragen i temat kan man säkert lättare börja så tidigt. Samtidigt kan man arbeta med samma uppdrag ända upp i år 9 genom att fortsätta med olika representationsformer som ord, tal och formler. En sån här kurs är alltid intensiv och man blir ganska trött. Vi bodde på samma ställe och jag gick och lade mig ganska tidigt.

Nästa morgon blev det ny hotellfrukost, okay men inte samma standard som den tidigare, utcheckning och fortsatta diskussioner och föreläsningar. Vid fyratiden slutade vi och tog pendeltåget tillbaka till centralen. Där skildes vi och åkte åt olika håll. Mitt tåg gick strax efter fem och i Alvesta väntade bilen på parkeringen. Jag var hemma efter halv tio någon gång. Pojkarna var kvar hemma så jag fick träffa dem båda igen innan den yngste sonen skulle resa. I eftermiddag tog han tåget tillbaka till Karlskrona. Den äldste sonen är kvar några dagar till.

Jag besväras fortfarande av mina jobbiga hosta. Idag fick jag pausa i genomgångarna ibland. Det kan inte vara kul varken för elever eller kollegor att behöva höra mig hosta så där. Ibland hostar jag tills jag klöks. Antibiotikakuren avslutas idag, men än finns problemen kvar. Trött blir jag också. Det blir nog en tidig kväll idag också. Imorgon ska sonen och jag hälsa på den äldre generationen. Vi ska åka ut till Kolvarp till min mamma. Men det blir efter skolans slut.

2 kommentarer:

  1. Låter så kul... ja, inte hostan, men kursen. Har lagt förslag om NTA i vår kommun också... få se om någon lyssnar. Krya nu på dej och njut av sonen.

    SvaraRadera
  2. you are invited to follow my blog

    SvaraRadera