lördag 5 mars 2011

Blixtvisit Malmö

Fest i butiken
Maken jobbar hela helgen. Vad gör man då? Jag skulle kunna sitta hemma och sticka lite medan jag hostar och snörvlar. Förkylningen har blommat ut ordentligt. Fast det skulle vara ganska tråkigt även om solen skiner och det känns som om våren är i faggorna.

Svågern med blivande kunder?
I stället blev det en blixtvisit i Malmö. Min svåger öppnade sin butik i Bjärred idag. Vi var välkomna på invigningsfest. Eftersom min andra syster och systerson tänkte ta en tur dit så passade jag på att följa med. Vi åkte inte förrän vid tolvsnåret så jag hann gå en runda med hunden och ta det lite lugnt på förmiddagen. Jag handlade en liten present i blomsteraffären här hemma och packade ner kamera, näsdukar och halstabletter m.m. i väskan. Vi möttes vid Bredasten och fortsatte mot Malmö med ett litet mat- och godisstopp vid Skåneporten i Örkelljunga.

Förfriskningar
 På vägen ringde sonen och vi lovade att plocka upp honom innan vi åkte till butiken. Han har varit med och ställt iordning inför invigningsfesten. Det är mycket som måste göras. Vi kom fram i god tid och fick hjälpa till att duka fram förfriskningar. Sonen och jag fick ta en promenad bort till ICA-affären för att komplettera kexförrådet. När vi kom tillbaka var det fullt med folk i butiken.
Några av alla blommor till butiken
 De hade haft öppet tidigare på dagen och några äldre damen, berättade syrran, hade hängt på låset. Det var säkert 50 personer som kom för att boka tid och titta ut glasögonbågar de tre timmar de hade öppet. På eftermiddagen var det inbjudna gäster som firade. Många fantastiska blomsterarrangemang trängdes i fönstren.
Våren flyttar in
I Malmö var det vårkänslor, solen sken, snön var borta, men det blåste ordentligt. På promenaden till affären gick vi förbi en trädgård där snödroppar och vintergäck tittat fram ur vintersömnen. Snart kommer våren på allvar. Vi längtar efter att de varma vårvindarna ska svepa upp över landet. De kommer, de kommer...

Ett sovande får flyttar in i butiken
Vår present ar en liten vit lykta för värmeljus med texten Welcome på det runda glaset. Dessutom lämnade jag kvar ett sovande får som kan bo i butiken. Det kanske kommer något barn som vill leka med det. 

Det blev en snabbvisit för efter några timmars mingel var det dags att vända bilen mot Småland igen. Solen gick ner över Öresund och färgade himlen rosa. Det var mörkt när vi kom till de småländska skogarna. Syrran körde, det vill hon helst göra, så jag kunde sitta där bak och slumra lite mellan hostattackerna. 

Maken var hemma, när jag återvände till hemmets lugna vrå. Det var roligt att åka på blixtvisit i Malmö och träffa sonen och alla andra, men det var skönt att komma hem också. En kopp te och lite medikamenter, sedan är det dags för sängen. Förhoppningsvis får jag sova några timmar och slipper hosta mig genom natten.

3 kommentarer:

 1. Vad roligt det låter att bara göra något så där spontant. Längtar efter det ibland.
  Var har svåger din sin optikbutik? Malmödottern har glasögon av och till ( mest av) . kanske kunde gå dit och kolla in något som mer är på. Krya på dej.... hoppas din hosta slutar lika snabbt som min ... den bara försvann över en natt....

  SvaraRadera
 2. Vad skönt det låter att hostan kan försvinna över en natt. Butiken är i Bjärred, Norra Västkustvägen 6. Han har fantastiskt fina bågar, hör inte till någon kedja utan köper in själv. Trevlig är han också.

  SvaraRadera
 3. Kul med blixtvisiter ibland!! Bra att någon öppnar affärer som inte är bundna till någon speciell leverantör, då blir utbudet mer varierat.
  Så fick du träffa sonen en stund också =)
  Krya på dig!!

  SvaraRadera