söndag 27 mars 2011

Slapp söndag

Våren försöker hela tiden överlista vintern, men idag har det varit "rööset" som man säger här i Småland. Man fryser hur mycket man än eldar. Vid morgonpromenaden började snöflingor dala. Det blev lite vitt på grusvägen till och med, men det försvann som tur var igen. För en stund sedan kikade jag  genom dörren och då var de där igen, snöflingorna. Ajajaj, ska de aldrig ge sig. Man vill ju gärna inhandla penséer och andra vårblommor och plantera dem i krukorna utanför. Men än är det lite för kallt tycker jag. Jag plockade i alla fall in några snödroppar och satte i mammas gamla femtiotalsvas från Rörstrand.

Bofinkarna har kommit. Idag lyfte en jättestor flock när jag körde förbi. Men än har jag inte sett några tranor här nere på ängarna. De brukar återvända varje år och komma spatserande som för att visa upp sig. Jag tror att de finns här för jag har hört ljuden ute från mossen. De hörs tydligt och på långt avstånd. Tranorna är annars ett säkert vårtecken. Jag såg några i min hemby, när sonen och jag besökte min mamma i torsdags. Men här väntar vi ännu på dem.

Pojkarna har återvänt till sina avlägsna destinationer. Storebror åkte igår eftermiddag tillbaka till Malmö. Lillebror, som är den längste av dem, åkte redan i torsdags till Karlskrona. Det var roligt att ha dem hemma ett tag men tråkigt när de åker. Det är tur att telefonerna finns så man åtminstone kan höra deras röster ibland.

Maken har jobbat hela helgen, men igår kväll va vi bortbjudna till goda vänner  i Anderstorp. Min gamla gymnasiekamrat bor där sedan många år. Vi har brukat träffas lite då och då båda familjerna. Nu har de börjat umgås med ett annat par som vi känner, en f.d. jobbarkompis till maken och hans fru. Det var dem vi var bjudna till igår. Det blev god mat och glada skratt.

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag hoppade över gudstjänsten. Det är inte så roligt att gå när man hostar hela tiden. Jag tittade lite på TV-gudstjänsten. Sedan lagade jag soppa. maken vill gärna ha mat när han kommer hem framåt kvällen. Han äter mackor hela dagen. Till efterrätt blev det våfflor med grädde och hjortronsylt. Mums! Och matlådan är fixad till morgondagen.

I skolan fortsätter vi att jobba för fullt. Lektionerna avlöser varandra med avbrott för lite teaterbesök.   Femmorna ska göra nationella prov. Egentligen är har ju proven flyttats till sexan så de skulle inte behöva göra dem. Men påbud har utgått från kejs... förlåt, skolchefen, att vi ska genomföra dem i alla fall i år också. Det kan ju i och för sig vara bra som träning så att eleverna blir vana vid dem.Det är tre veckor kvar till påsklovet. De kommer att försvinna  snabbt och efter påsk brukar livet accelerera till överljudsfart. Det är daäför jag tänker luta mig tillbaka och inte rätta matteläxorna och känguruproven ikväll. Det tar jag en annan dag. Jag ska njuta av nuet och fixa mig en kopp te.

2 kommentarer:

 1. JA, dessa prov.... jag blir så trött på dem.... men idag får ,jag väl ta och börja med treornas ... det är ju så sagt. Men man behöver inte gilla ...inte ens läget. Ha en bra vecka!
  Snart är det vår på riktigt ...

  SvaraRadera
 2. Jag såg tranor i söndags, så nu är våren på ingång.
  Prov, det är det gott om vid denna tiden på året...nu är svenskan och no-proven avklarade så nu är det bara engelskan och matten kvar...

  ha en fortsatt härlig vårvecka =)

  SvaraRadera