tisdag 15 mars 2011

Droppar

Nu droppar det och porlar lite överallt. När jag kom hem från jobbet idag, stack jag direkt ut med hunden på en skogspromenad. Grusvägen var mjuk och fuktig men ganska isfri ända tills vi kom in i skogen. Där fick vi ta oss fram med skridskoskär på det blanka och hala istäcket. Det var inte bara jag som hade vissa problem med balansen. Även hunden halkade fram. Då önskade jag att broddarna varit med. Kanalen var fortfarande istäckt men snart kommer den att stiga över sina bräddar. Då kan vi bara passera om gummistövlarna är på. Uppe på skogsstigen var det lättare att gå. Marken var frilagd åtminstone bitvis och barrmattan var mjuk att gå på. Men sen var vi tvungna att passera isen igen på vägen tillbaka. Vi var ganska trötta när vi väl kom hem.

Hemma kollade vi förstås in hur långt våren kommit i rabatterna. Snödropparna har vuxit till sig på den senaste veckan och slagit ut sina blommor. Det är härligt att se. Snödropparna ger hopp om en varmare årstid. Vi vet att det kommer fler blommor efter dem.

Takdropp är det här och där. Jag har även näsdroppar. Snuvan och slemhostan håller i sig även om de avtar så sakteliga. Nässpray och hostmedicin är vapnen i kampen mot dem. Det jobbigaste är att rösten inte är riktigt klar. Det kan vara lite knepigt när man ska undervisa och instruera. Då är det tur att vi har en "ung vuxen" som är placerad hos oss. Idag fick han ta över och läsa halva sagan om "Country Mouse and Town Mouse" på engelskan.

Ikväll var det dags för vår gemenskapsgrupp att träffas igen. Maken jobbade men skulle komma direkt dit, men han ringde och meddelade att han glömt bort att han skulle på vägmöte så han dök inte upp hos oss. Vi andra fikade, pratade om konfliktlösning och bad tillsammans. Det var sista kapitlet i den bok vi läst och samtalat om. Ämnet kändes aktuellt och vi tyckte alla att vi trots allt var på rätt väg. Till nästa gång får vi pröva någon annan bok.

Ibland känns det som allt det goda kommer droppvis medan det mindre roliga kommer som en tsunami. Vad den senare kan åstadkomma har vi ju sett exempel på de senaste dagarna. Våra tankar går till alla drabbade i Japan. På ett ögonblick kan hela livet förändras eller raseras, ja, till och med utplånas. Det vi glömmer är att även små droppar har kraft att förändra. Det tar bara lite längre tid. Tänk bara på hur droppar kan urholka berg och stenar. Det gäller bara att ha tålamod att vänta och att upptäcka alla små droppar av godhet vi möter varje dag.

2 kommentarer:

  1. Ljuvliga droppar .... hos oss har de inte klarat att bryta igenom snötäcket än, men de kommer, för droppar är urstarka.Hoppas näsdroppet så sakteliga avtar!

    SvaraRadera
  2. Det är väl första tecknet på att våren är i antågande. Härligt!!
    Det är ju även droppen som får bägaren att rinna över, så droppar har en stark kraft så ringa den kan verka.
    Hoppas du blir helt bra snart.

    SvaraRadera