onsdag 10 februari 2016

Semlor, snögubbar och ett löst bilmysterium


Det var väl det jag trodde. Vintern skulle komma tillbaka. I morse var marken täckt av snö än en gång. Den här gången var det blöt tung kramsnö. Det skulle nog bli blaskigt under dagen.


Igår var nästan vår. Fåglarna kvittrade och det kändes nästan som om det var dags att leta efter vårtecken. Julrosen blommar ju mitt i vintern. Den här står i en kruka på trappan och den har haft blommor tidigare. Nu var där en ny knopp som slagit ut övervakad av ängeln.


De är helt fantastiska dessa blommor som klarar av både mörker och kyla. Men det gör ju vi människor också. Det värsta är väl över, men vi lär få fler än ett återfall av snö.


En enda liten snödroppe hade tittat upp under idegranen. Snaret kommer det nog vara en hel rugge med snödroppar här.


Det är alldeles för tidigt för blåsipporna att visa sig, men man kan ju kolla hur de mår däruppe på kullen under ekarna. Det fanns en liten svällande klump längst ner vid marken. Än fanns inga knoppar, men det finns hopp.


Igår var det ju fettisdagen, den rätta semmeldagen. Jag köpte varsin till maken och mig för att fira. Jag hade styrelsemöte på kvällen och då fick jag ytterligare en semla. Den var riktigt god. Den kom från Bernts och de har de bästa semlorna. Deras mandelmassa smakar verkligen mandel. Det var första mötet med den nya styrelsen efter årsmötet och det fanns en del att samtala om.


I morse var det som sagt snö på marken. Efter lunch åkte jag hem på min rast för att ta ut hunden. Jag skulle tillbaka senare för en sista lektion och sedan ett utvecklingssamtal.


Nu var snön perforerad av vattendroppar som fallit och fortsatte att falla från träden. Det var både kallt och blött om tassar och stövlar.


Vi gick inte så långt. Idag mådde ryggen lite bättre, men igår var det svårt att stiga upp ur sängen. Allra värst är det att gå uppför trappor. Förhoppningsvis avtar värken och läget återgår till det normala.


Efter rasten åkte jag tillbaka till jobbet. Eleverna hade haft roligt på förmiddagen. Det var snöbollskrig och snögubbsbygge lite överallt. Jag hade rastvakten en halvtimma och då var det fullt ös. Det fortsatte att snöa en del under dagen så en del snöbollar blev riktigt stora och tunga.


Ikväll har vi transporterat Kian tillbaka till Smålandsstenar. Maken skulle tagit den i morse men det var omöjligt i det här väglaget. Det visade sig att det mystiska felet fanns hos fälgarna på de nya vinterdäcken. De låg emot bromsarna och hindrade framfarten. Nu har vi sommardäck på igen. Förhoppningsvis kan de byta till den rätta sortens fälgar snabbt så att jag kan få köra min bil nångång.



1 kommentar:

  1. Och jag som trodde att din februarimyst var löst. Haha.... Fick ingen semla igår... och behöver ingen heller egentligen. Har ändå bestämt att semla får bli en lov-grej... kanske skulle ta en tur till Gnosjö! Hoppas att lovvila gör dej gott!

    SvaraRadera