lördag 28 maj 2016

Snabbinkallad


Man får titta noga ner i gräset för att upptäcka dem. De små blå violerna gömmer sig bland grässtråna. Men visst är de vackra när man studerar dem lite närmare. Det tycker inte bara vi utan också insekterna. Jag tog en liten promenad i trädgården. Mer orkade jag inte idag.


Nu när de vita rhododendronblommorna har gjort sitt, tar de rödlila varianterna över blomningen. Knopparna börjar som små kompakta bollar. Sen vecklar de sakta ut sig till stora fluffiga bollar.Även den vanliga blålila börjar visa färg på båda sidor om verandan. De har en spännande teckning på kronbladen som ska locka insekterna in till godsakerna i mitten. Humlorna brukar surra för fullt i buskarna. Men än är det lite för tidigt. 


Igår körde jag hela vägen in till stan och hem igen. Det var längesen jag körde den sträckan själv. Sonen var med som backup. Det var på hemvägen vi kom ifatt Mickel Räv. Han sprang framför oss en lång sträcka längs Rannäsvägen. Inte var han rädd för oss. Han stannade och tittade på oss innan han hoppade ner i diket. Sen upp igen. Fin var han också. Rävar är vackra djur.

Anledningen till resan var att jag snabbinkallades för provtagning på sjukhuset. De behövde lite av mitt blod för att kunna beställa mediciner till nästa besök. Själva besöket gick snabbt och sen kunde vi ge oss ut på stan. Vi åkte runt till två av mina gömmor där burkarna var borta och placerade ut nya burkar. Sonen hjälpte mig att få dem på plats. För en stund sedan fick jag medelande om att den ena hade hittats i alla fall. Det var någon som letat tidigare när den var borta. De passade väl på nu när den var återplacerad.


Vi började bli lite hungriga så vi åkte till Söderport och köpte med oss varsin matlåda hem. Den här dagen bjöd de på mjukglass till efterrätt så den åt vi upp innan vi åkte hemåt.

När jag kom hem, skickade jag in min månadsmyst för maj månad. Det börjar ju bli hög tid. Maj är snart över. Det är morsdagstema på den så det kan ju passa den här helgen. Maken och sonen tog en runda idag för lite övningskörning och inköp. De kom hem med en tårta till mor. Vi åt lite av den redan idag. Själv har jag inte gjort mycket den här dagen. Det blev nog lite för mycket igår med snabbutryckningne till stan. Jag har mest vilat. Min gömma Majmammor publicerades i alla fall på förmiddagen och den loggades på eftermiddagen. Då funkade allt trots allt.

1 kommentar:

  1. Löste din fin majmyst igår. Tog en liten stund att pussla, det är inte så ofta som man gör det. Undrade så när siffrorna skulle uppenbara sig..... och det var ju schysst att alla måste göar klart innan man fann det man sökte. Har fortfarande inte gett mig på aprilmysten seriöst.... det är dags att göra det och försöka logga tre stycken samtidigt. Vackert i alla trädgårdar .... ska försöka få till lite blogg idag.... kort... läge sedan sist... inte mycket att skriva om....

    SvaraRadera