onsdag 25 maj 2016

Sommarbesök


Sommaren är verkligen här. Det har varit riktigt varmt de senaste dagarna, men nu verkar det som att det blir lite svalare igen. Jag är ju ingen vän av supervärme så mig passar det ganska bra med lite omväxlande temperatur. Det är i alla fall gott att sitta i en stol på verandan och bara njuta av sommaren.


Syrenerna doftar helt underbart nu när de slagit ut ordentligt. Trädgården frodas och grönskar. Man kan nästan se hur det har vuxit bara under dagen. På måndagen hade jag ganska ont i ryggen efter helgens sysselsättning, men på tisdagen kändes det bättre. Fast så fort jag gör lite extra får jag ont. Det är nog bara att stå ut med smärtan eller ta tabletter.


Igår passade jag på att fotografera mitt senaste alster. Sommartoppen jag stickat på blev klar för ett tag sedan. Nu var det perfekt att hänga ut den bland syrenerna. Färgerna matchade ganska bra.


Igår kom min kollega Marita på besök. Hon hade fika med sig och vi kunde sitta i trädgården och njuta av både fika och sommarvärmen.Det är trevligt att få besök då och då. Tiden går lite fortare när man delar den med någon annan.


Takko njöt också av sommaren. Han gillade att ligga på gräsmattan i solen. Efter fikat åkte vi både till skolan för att hälsa på. Där träffade vi våra andra kollegor och kunde prata bort en stund för dem. Sen gick jag bort till min arbetsplats för att leta efter en del papper. Jag genomförde ju den muntliga bedömningen av nationella provet i engelska med sexorna i höstas. De andra hade inte hittat min anteckningar och det gjorde inte jag heller. De måste finnas i kartongen med alla anvisningarna. Annars har något slängt dem. På hemvägen stannade jag till vid affären och handlade lite. Det var precis vad jag orkade med. När jag kom hem, var ag ganska slut och behövde vila. Jag satte mig på verandan en stund.


Om gårdagen var full av aktiviteter, så måste dagen efter vara ledig för vila. Det är så det funkar. Jag behöver en vilodag emellan. Så idag gör jag inte mycket. Jag vattnade lite på växterna i krukorna. Jag orkar inte med att lyfta tunga vattenkannor så det får de andra fixa. Jag kör med de mindre varianterna.


Det hade till och med börjat grönska i en av sålådorna. De blandade asiatiska bladen började titta upp. Det ska bli gott när de vuxit till sig lite. De växer snabbt och kan sås i många omgångar.


Takko håller mig sällskap. Jag önskar bara att jag kunde vandra lite längre sträckor innan det gör ont i ryggen. Jag tror Takko också saknar våra hundrundor. Nu måste jag hitta på lite andra lämpliga aktiviteter och kanske börja på en ny stickning.

1 kommentar:

  1. Asiatiska blad låter spännande. Har aldrig hört talas om. Snacka om värme och kyla om vartannat. Igår var det svinkallt på kvällen, då vi hade föräldrakväll. I morse när jag kom ut vid sextiden, gnistrade det i gräset. FROST! Inget ovanligt så här års... men lite oväntat. I förrgår satt jag faktiskt i shorts och linne i SKUGGAN och halvsov efter skoldagen. Fin topp. Jag som bara stickar strumpor... och ger bort. Men det är väldigt avkopplande det också. HA det så gott som du kan. Kommer gärna och hälsar på i slutet av juni.

    SvaraRadera