söndag 28 maj 2017

Familjehelg


Fredagen inleddes med ett stadsbesök. Jag behövde verkligen komplettera sommargarderoben. Alla byxor från förra året är stora som hus. Två byxor inhandlades plus några andra persedlar. Sen blev vi hungriga och förflyttade oss mot Chaplin.


Vi satte oss ute under tak. Vattenfallet forsade så man fick höja rösten lite, men det var skönt att sitta där i skuggan.


Det var också skönt att sitta ner och vila benen. Jag blir fortfarande väldigt trött av att stå och gå. Med många pauser brukar det gå bra i alla fall.


Pizzorna anlände och vi kunde äta oss mätta. Maken och jag delade på en pizza. Det var med viss ansträngning jag lyckades äta upp en halva.


Sen gjorde vi ett besök på Blomsterlandet och Granngården. En del fröpåsar och lite plantor fick följa med hem. Stadsbesök trtar så sen gjorde jag inte mycket. Planteringen fick vänta till dagen efter.


På kvällen anlände kalmarsonen med tåg. Då hade han jobbat klart och kunde ta helg. Hela familjen var samlad.


Medan de andra hämtade sonen satte jag igång grillen så att vi kunde grilla kebabspett. Sonen hade blandat smeten tidigare så det var bara att forma till spetten och lägga dem på glöden.


Till kebabspetten serverades potatissallad och ananassalsa. Salladen var köpt men kompletterad med äppeltärningar och gurktärningar. Salsan fixade jag tidigare och kunde bara värma. Det var riktigt gott.


Nu har flera av mina rhododendron slagit ut sina blommor i olika färger. Den här rosa har jag nog fått från min syster i Malmö.Den ceriseröda har så vacker teckning och lyser upp med sin starka färg. Men det märks att det är torrt i jorden. De behövs regn.


På lördagen tog jag det lugnt. Jag satt mest på verandan och stickade på min tröja. Men jag fixade lunchen till oss. Det blev kycklingsallad. I värmen var det gott med lite kall mat. På kvällen grillade vi igen. Då blev det grillskivor med sallad och chips.


I morse vaknade jag tidigt. Det var redan varmt. Jag fixade en kall smoothie med hallon till frukost och satte mig ute på verandan.


Det var ju mors dag idag. Maken hade bakat en tårtbotten och sönerna dekorerade tårtan med jordgubbar och mango. Den smakade vi på till kaffet på förmiddagen.


Sonen är en stor kattvän. Det är han som letar upp kattungarna. Två stycken hittade han i helgen. På eftermiddagen var det dags för sönerna att åka tillbaka till sina destinationer. Först åkte den ene mot huvudstaden. Lite senare var det dags för den andre att bege sig mot Kalmar. Det var roligt att ha dem hemma ett litet tag.


För några år sedan fick jag några plantor med ramslök av en kollega. Jag satte dem intill muren, men  sen har jag inte sett dem. Jag trodde att gräsklipparen hade mejat ner dem. Idag fick jag syn på några vita blommor och gick för att kolla vad det var. Där var den, den försvunna ramslöken. Det var kul att den fanns kvar. Jag hopps den sprider sig.


Syrenerna blommar för fullt nu och sprider sin doft över trädgården. Jag kan känna pustar av syrendoft när jag sitter på verandan och det fläktar lite. Det är en härlig doft.


På eftermiddagen kom det lite regn. Det var välbehövligt men alldeles för lite. Det behövs mycket mer vatten. Inte så långt härifrån brinner det ute på en torvmosse och i skogen runt omkring. Många brandmän och frivilliga arbetar med att begränsa eldens framfart. Jag hoppas de får kontroll över branden snart. Det ska väl komma mer regn om några dagar men det hinner hända mycket innan dess.

Nu är helgen över och vardagen börjar snart igen, men för mig är det ju ingen större skillnad. Imorgon kommer det palliativa teamet och tar lite blodprover. Sen får jag vänta ett tag innan jag får veta resultatet. Under tiden får jag träna upp konditionen så jag orkat lite mer.

1 kommentar:

  1. Tycker att det låter som om du kommit tillbaka med besked. Och naturligtvis ser till att njuta av tillvaron. Du borde ut och föreläsa om hur man tar tillvara de små glädjeämnena i livet. Varför inte podcasta. Härligt att ha familjen samlad, det förstår jag. Är Henrik snart klar med sitt arbete? Kommer han att stanna kvar i huvudstaden? Ska kolla upp branden i Lanna... går säkert att läsa om den på nätet. Behövs ju massor av regn.... och det kommer säkert. Frågan är bara..när? Ha det gott! Hoppas att drt blir så bra väder att du kan sitta på verandan och njuta av alla dofter som naturen ger i från sig.

    SvaraRadera