söndag 28 maj 2017

Finlandsbesök och syskonträff


En lång och solig helg går mot sitt slut. Jag kanske inte har så mycket att berätta, men jag har många fina bilder. Så det får nog bli flera inlägg.


Efter en vecka i stolen på verandan med lite korta promenader i trädgården var det dags för lite längre utflykter. På torsdagen åkte vi till Kolvarp för att träffa våra finska vänner Iris och Boris, som var på besök i Sverige.


Det blev förmiddagsfika i syrrans trädgård med rabarberpaj och vaniljsås. Det smakar alltid gott med fika i trevligt sällskap.


Solen sken så en hatt eller keps rekommenderades. Det var riktigt gassigt i solen.


Det var roligt att träffa Iris igen och höra lite nyheter från Finland. Vi satt och pratade en lång stund.


Den som stal uppmärksamheten från alla var släktens yngsta medlem, Lea. Alla ville gosa med henne.


Lea trivdes i mormors famn.


Storebror Noah lassade in paj i stora lass. Morfar och mormor övervakade.


Storebror och lillasyster hade det mysigt i skuggan.


Efter fikat åkte vi till kyrkogården för att sätta blommor på graven. Gravstenen var borta. Den ska kompletteras med mammas namn. Jag hade plockat en bukett liljekonvaljer som jag satte på graven. Jag har alltid brukat plocka liljekonvaljer till mamma vid mors dag.


Jag visste inte om jag skulle orka med även nästa programpunkt, men det gjorde jag. Vi åkte till Vrigstad värdshus för att äta lunch tillsammans. Där mötte även mina bröder upp så nu var vi samlade alla syskon.


Vi var ungefär femton personer så vi möblerade om lite till långbord.


Det tog ett tag innan alla fick mat och jag fick vänta längst tid. Min Lindström kom till slut.


Efter lunchen var jag trött så vi hoppade över fikat i Möcklehult och åkte hemåt  stället. Vi handlade lite på vägen och sen var jag tvungen att vila en bra stund. Senare på kvällen kom stockholmssonen hem. Maken hämtade honom vid tåget. Det blev en innehållsrik och trevlig dag som inledning på långhelgen.

1 kommentar: