måndag 3 juli 2017

En dag i Malmö


Det är inte så skön att sitta ute på verandan längre. Det är för kallt och blåsigt. Visserligen gillar jag inte när det är för varmt, men det är inte bättre om det blåser halv storm hela tiden. Idag höll vi på att blåsa bort på hundrundan. 


Igår tog vi en tur till Malmö. Vi åkte på förmiddagen och som vanligt stannade vi till vid Skåneporten och köpte en kopp kaffe. De har ju inga kanelbullar längre så vi hade med oss egna. Sen fortsatte vi resan söderut.


Hos syster och svåger blev vi bjudna på en god lax till lunch, ris och romsås plus en sallad med en jättegod dressing på.


Vi satt i deras inglasade uterum. Vi har funderat på att glasa in vår veranda, men samtidigt vill vi inte stänga till den helt och hållet. Vi kanske kan börja med några vindskydd på sidorna.


Anledningen till malmöresan var att makens nya glasögon var klara för avhämtning. Min svåger är optiker och han har fixat nya glasögon till maken. Så nu ser han mycket bättre.


Innan vi åkte hem igen fick vi efterrätt, en god kaka med grädde och jordgubbar.


Det var roligt att träffas och umgås en stund, men sen var det dags att vända hemåt igen. Jag blir ganska trött av sådana här utflykter även om de är roliga. Maken fick köra hela vägen.


Det blev ett litet stopp på hemvägen också för att sträcka på benen. Vi stannade till vid Sjöboda. Där fanns en geocache som jag inte loggat. Det finns en annan på andra sidan motorvägen och den loggade jag för många år sedan, men den på den norrgående sidan har aldrig blivit av att jag loggat. Vi har väl varit för trötta på hemvägen eller så har det regnat. Det kom några skurar på dagens resa men här höll det uppe medan vi var där.


Jag hittade gömman på anvisad plats. När jag loggat, kunde vi fortsätta färden hemåt. Som vanligt är det skönt att komma hem efter en sådan här dagsutflykt. Idag blev det en vilodag. Jag orkade inte göra så mycket. Så brukar det vara ibland.

1 kommentar:

  1. Hoppas verkligen att det blir lite mer somrigt vad det gäller vädret snart. Men det är ju ofta så här det är med våra svenska somrar, lite sii så där. Om värmen kommer så blir det lätt för varmt. Bara blåsten ger sig, så blir det nog ok iallafall. Hör av dej om du ska ta rundan i Skeppshult. Tyckte att den verkade lite svår. ..

    SvaraRadera