lördag 1 juli 2017

Fika under lönnen


Lördag 1 juli och det fanns en del aktiviteter att välja på den här dagen. Maken hade lovat att hjälpa  till med spårningen på UV-scoutlägret i Sjöbol utanför Mullsjö. Jag sa att jag kunde följa med om jag orkade, men det var innan jag kom på att jag redan var inbokad på ett event. Det var nog tur att jag inte följde med för han var borta från tidig morgon ända till kvällen. I stället åkte jag på GSK-nisses Fika i parken under lönnen. Katrin plockade upp mig vid halv elva. Sen åkte vi mot Smålandsstenar.


Vi var lite sena så ett gäng hade redan samlats under lönnen och börjat smaka på GSK-nisses hembakade kakor. Vi tog plats och högg in på godsakerna.


Sen blev det förstås lite prat om roliga äventyr och kluriga gömmor. Man passar ju på att pumpa de andra på ledtrådar till de cacher man inte hittat.


När eventet nästan var slut, dök två tyska geocachare upp. De hade aviserat sen ankomst, men det var trevligt att de kom. Det blev en stunds prat med dem också. Samtidigt släpptes två nya gömmor. GSK-nisses var närmast, men 1000sjöar släppte samtidigt en uppåt Gislaved. Vi brydde oss inte om att jaga FTF. Vi fortsatte att prata en stund till. Sen kom FTF-jägarna tillbaka.


Event måste ta slut någon gång. Vi tackade för oss och körde vidare. Det blev en logg på den nya cachen innan vi lämnade Smålandsstenar. Det var en återuppstånden gömma vid OK Vivills klubbstuga. Jag loggade den förra och det visade sig vara samma burk på samma ställe.


Sen fortsatte vi färden norrut. Katrin hade inte loggat Treudden så vi stannade till där. Jag loggade ju den för ett tag sedan. Gömman fanns kvar på samma ställe.


Jag gillar de här gamla platserna med en spännande historia. Fint att det finns gömmor som berättar om dem.


Sen drog vi vidare mot Gislaved. Vi åkte först till Highway Nissastigen Revisited, men det var ingen rolig plats att leta på. Jag gjorde ett förösök men vi gav upp. Det blev Kommunhuset i stället. Katrin parkerade alldeles intill gömman Chimes of freedom #2. Vi fick leta en stund innan Katrin spanade in burken på marken. Magneten var nog lite för klen. Vi satte den där vi trodde den skulle vara.


På vägen mot Anderstorp fanns den första i serien, Chimes of freedom #1. När vi svängde in på den mindre vägen, kände jag igen mig. Här har jag varit och loggat en gömma förut. Vi parkerade vid vägkanten och promenerade mot det gamla skjulet.


Det var mörkt inne i skjulet så Katrin fick plocka fram sin lilla ficklampa på nyckelknippan. Min ficklampa var kvar i bilen där den inte gjorde så stor nytta. Men Katrin hittade burken och vi kunde logga.


Dagen till ära hade jag på mig min nya islandströja. Jag frös lite på morgonen när jag var ute med hunden, men under dagen blev det lite varmare. Jag är ju frusen person så det var ändå inte fel med en varm tröja. Vi slapp i alla fall regnet den här dagen också.


Sista gömman för dagen hette Proffs på barn. Det kan man nog kalla sig efter 3 år som mellanstadielärare. Jag vet inte var proffsen på den här platsen jobbade för det såg mest ut som en fabrik. Vi stannade intill gömman och gav oss av ut bland spenaten eller björkslyet som det också kallas.


Efter en stunds spaning in i det gröna hittade jag den lilla burken så vi kunde rita dit våra signaturer. Sen åkte vi hem. På hemvägen såg vi en sparvhök som jagade en liten fågel. Den klarade sig kanske eftersom bilen störde sparvhöken. Katrin släppte av mig hemma på gårdsplanen. Hunden skällde. Han ville väl inte vara själv längre. Jag fixade lite soppa till middag. Sen vilade jag på soffan.


Dagens eventbesök resulterade i en ny digital souvenir. Canada firar visst 150 år idag och det uppmärksammades av geocachingvärlden. Det är nog många som varit på event idag. Vi hade en trevlig stund och en lagom lång runda.

2 kommentarer:

  1. Låter som ett trevligt event. Ska allt försöka leta upp treudden i Horsamo. Gillar också sådana platser.

    SvaraRadera
  2. Härligt med alla uteaktiviteter kring sånt man gillar. Har fler vänner, som geocoachar👍och det verkar så intressant. Alla foton på natur, blomster mm gör du med den äran med😊Hälsa alla i familjen. Ni finns i mina tankar. Mvh Lilja plus en kram🌹

    SvaraRadera