fredag 30 juni 2017

På tur med Kniporna


På förmiddagen igår tog jag en promenad med Takko som vi brukar. Då såg vi blommande johannesört. Det är ett tecken på att det är högsommar. Dagarna går, tiden rusar iväg. Idag har det regnat så då blev det ingen längre promenad. Varken hunden eller jag ville vara ute.


Torsdagen var annars bokad för en gecachingtur med Anna-Lena och Katrin. Den har jag sett fram emot länge. Det var flera år sedan vi var ute ihop. Då loggade vi under teamnamnet Kniporna. Så blev det även den här gången. Anna-lena hämtade mig vid tiotiden. Sen plockade vi upp Katrin i stan innan vi fortsatte mot Vrigstad och Virstorpsrundan. Det är en runda med många trevliga cacher längs mindre vägar.


Det hade varnats för regn så jag packade ner regnkläderna i ryggsäcken, men de behövdes inte på hela dagen. Vi hade verkligen tur med vädret. Det blåste en hel del. Det var den enda nackdelen.


Vid vägkanten stod ett par skor. Någon hade gått hem utan skor på fötterna. Det kanske var en geocachare men det är mer troligt att det var en fiskare för det fanns en fiskesjö i närheten.


Vägkanterna blommade i många färger. Det ar otroligt vackert med alla blommor. Vi såg rästkragar, blåklockor, rödklöver och nattviol. Det var bara några arter som visade sig i all sin prakt.


Vi hittade många gömmor längs vägen, en del traddar och några mystar som vi löst. Zack är duktig på att hitta burkar om de finns på rätt nivå.


I området fanns det gott om stora flyttblock. Här måste den stora isen dumpat mycket, när den drog sig tillbaka.


Gömmorna var välgjorda med en liten rolig twist. Ibland kunde vi räkna ut vad vi letade efter med hjälp av gömmans namn, men ibland blev vi överraskade.


Vi passerade också flera fina små sjöar. Näckrosorna blommade. Zack var intresserad av vattnet men han hoppade som tur var inte i. Det hade nog varit lite kallt att bada.


Jag hittade några röda goda smultron vid vägkanten. Men det räckte inte för att tysta magen som börjat kurra. Vi loggade ett par gömmor till innan vi vände bilen och åkte in till Vrigstad. Vi åt mat vid gatuköket för där kunde vi sitta ute. Det blåste rejält så vi flyttade bordet runt hörnet för att få lite mer lä. Jag orkade förstås inte äta upp hela kebabrullen. Jag blev fort mätt.


Sen åkte vi hemåt, men vi stannade vid en gömma på en halvö i sjön. Där fanns ett vindskydd och grillplats.


Zack var mest intresserad av vattnet men han kollade medan vi letade. Vi letade en bra stund runt vindskyddet. Det var där vi nollade.


Till slut hittade Katrin den lilla burken men hon fick krypa ner på en låg nivå innan hon fick syn på den.


Det var vackert vid sjön som ligger alldeles i utkanten av Vrigstad. Det är något visst med sjöutsikt.


Det fanns bara en smal remsa land som man gick på för att ta sig ut till vindskyddet. Vi tog samma väg tillbaka.


Det blev ett stopp till för att logga en gömma. Den här gången vid Lidnäs kapell. Där hade vi en fantastisk utsikt över Hindsen.


Geoturen avslutades med ett besök hemma hos Anna-Lenas dotter och hennes familj. De flyttade dit för lite drygt ett halvår sedan. Hästarna Tindra och Buller hälsade oss välkomna.


Vi fick också träffa Konrad som tittade lite yrvaket på oss. Han undrade säkert vilka vi vad, men han kände väl igen mormor.


Morfar var också på plats. Vi blev bjudna på en jättegod jordgubbstårta för att fira att Konrad var 5 månader. Det tackade vi inte nej till.


Efter en trevlig stund med gott prat och god gemenskap var jag ganska trött. Det var dags att skjutsa hem mig efter en riktigt rolig geocachingtur. På åkern framför vårt hus stod en råbock och tittade på oss när vi kom körande. Sen skuttade han snabbt iväg. De andra lämnade av mig och vände tillbaka mot stan. Tack, vänner, för en härlig dag!

När jag vilat en bra stund och ätit lite, satte jag mig för att logga alla fynden. Det blev 14 loggade burkar och jag stannade på en lite rolig summa. Nu har jag hittat totalt 4444 cacher.

1 kommentar:

  1. Ja en sådan rolig dag. 4444 cacher, det är en ordentlig summa. Jag lär få svårt att komma dit med det letartempo som jag har. Hoppas att du orkar med en tur till Vrigstad till.... det finns nog ett antal burkar kvar för oss. Häftig bild på Konrad..fick aldrig till någon bild med kepsen på i torsdags.

    SvaraRadera