lördag 17 juni 2017

Lördag med lite av varje

Liten blåklocka
 Idag skulle maken åka till Malmö för att prova ut nya glasögon hos min svåger optikern. Han tog motorcykeln. Det hade varit kul att åka med men för långt för mig i dagsläget. Jag kanske kan åka med på en kortare tur. Mitt mc-ställ sitter nog inte så tight längre vilket är bra. Innan han åkte sa maken att han tyckte jag kunde ta en liten runda om jag orkade och kanske logga någon cache. Vädret var ju bra. Solen sken och inget regn i sikte.

Toppklocka
 På förmiddagen tog jag det lugnt. Jag plockade ihop lite kläder som jag inte längre kan ha. Sen fikade jag och hunden. Sen åkte jag hem till en vän som jag inte träffat på flera år och lämnade kassen med kläder. Hon kan se till att kläderna kommer till användning. Jag handlade lite i affären innan jag åkte hem. Det blev pulled beef och sallad till lunch innan jag vilade en stund. Sen tog jag med hunden på en runda. Så det blev ju faktiskt en hel del gjort även om jag tog det lugnt.


På eftermiddagen tog jag maken på orden och gav mig av på en geocachingtur västerut. Jag hade siktat in mig på en ny gömma av GSK-nisse lite söder om Gislaved. Jag får ju åka en bit om jag ska slippa klättra eller simma. Men så såg jag att det kommit en ny reverse cache i Tranemo i natt. Jag har bara loggat en sådan och lagt ut en egen. De är roliga och denna var fortfarande inte loggad. Visserligen ligger Tranemo nästan dubbelt så långt bort, men vadå? Jag skulle ju åt det hållet.

När man loggar en reverse cache, åker man till olika ställen och sen trycker man på en knapp i appen. Då får man veta hur långt ifrån gömman man är. Om man bara kör trial and error, kan det bli många knapptryck, men jag har hittat ett verktyg i en app som hjälper mig att hitta den på 3-4 knapptryck. Den här cachen var inte lika enkel så jag skickade en fråga till CO som svarade och gav mig en extra hint så att jag kom vidare. Idag fick jag verkligen lära känna Tranemo. Efter ett tag hade jag slutkoordinaterna i min GPS och kunde åka mot gömman.


Cachen var fortfarande inte nätloggad så det fanns en chans till min hundrafemtionde FTF. Lite spännande var det att öppna burken och loggboken. Men visst var loggboken tom. Inte nu längre för där står mitt nick på första plats. Det blev en överraskande FTF som jag absolut inte hade räknat med, men kul att det blev så.


Efter det första fyndet kunde jag ta en liten paus och belöna mig med en kexchoklad och lite vattnen att skölja ned den med. Det var inte fel med lite vätska och energi för det var ganska varmt idag. Tur det finns AC i bilen.


CO till reverse cachen tipsade mig också om en annan av hans gömmor som han var stolt över. Den ingick i en julkalender i Sjuhärad för två år sedan. En vanlig julklapp var namnet.Visst verkade den kul så jag fortsatte mot den. Den var kul men jag lägger inte ut nån bild på den för att inte förstöra nöjet för kommande loggare. I stället blir det en bild på en liten kulle med liljekonvaljer som fanns i närheten. jag bara måste gå dit och lukta på blommorna. Hemma är de nästan överblommade.


Nu var det dags att vända hemåt igen. Något stopp kan det ju bli längs vägen och här fanns en liten bensträckare för geocachare. Det var en gömma som hette NA-NO, NO. Namnet var visst hämtat från en TV-serie på 0- och 80-talet som jag missat, men jag hade kanske ingen TV då.


Cachen var inte svår att hitta men väl att ta sig in i. jag fick ta med den till bilen och använda redskap från min verktygslåda. Mina fingrar var lite för klena och valhänta. Till slut kunde jag få av locket och hitta logglistan och pennan. Det var också en kul gömma. 


Dagens sista gömma blev den som jag först hade planerat in som dagens mål, Treudden Horsamo. Sådana här gömmor gillar jag. De behöver inte vara så svåra. Här är det platsen som är den största behållningen, men burken var inte oäven den heller. Här fanns en treudd med tre resta ändstenar. Det skulle finnas en domarring också, men min vänsterfot hade börjat göra ont så jag koncentrerade mig på att hitta gömman. Domarringen fick vara för den här gången. När loggen signerats, återvände jag till bilen och körde hemåt. Nu fick det vara nog för den här gången. Jag var mer än nöjd med dagens resultat. Vid vägkanten, där bilen var parkerad, hittade jag många fina sommarblommor. Här är några bilder av dem. En del är lite suddiga,men jag var väl lite trött eller så var mobilkameran det.

Vitmåra

Rdklöver

Kråkvicker

Styvmorsviol


När jag kom hem, var jag hungrig så det blev lite mer av lunchens rester. Sen loggade jag gömmorna från dagens tur. Hunden och jag gick ut i trädgården en stund, men det började bli lite kyligt. Jag hann i alla fall plantera några luktärtor som blivit över vid förra gångens plantering. Jag strödde ut några frön och hoppas att de ska ta sig. När vi skulle gå in, hörde vi motorcykelmuller. Det var förstås maken som kom hem från sin malmötripp. Allt hade gått bra på resan.

Ikväll har jag dessutom gjort klart min islandströja. Den blir varm och god kalla sommarkvällar. Fast vi kan knappt vara ute här då p g a alla knott. Det är irriterande. Nu är det dags att krypa till kojs efter en innehållsrik dag då jag skulle ta det lite lugnt. Så det kan bli.

2 kommentarer:

  1. Ja du är inte dålig du. Förstår att jag missat det där med reversecache, för den är jag inte intresserad av. Gissar att jag letat upp julklappen. Horsamo, den får jag allt leta upp! Tycker att du snarast ska skriva en bok om hur man tänker för att inte ge upp! Ha en fin söndag.

    SvaraRadera
  2. Låter som en helt underbar dag! Så kul att läsa om att du kan logga lite cacher igen. Han är klok maken din som uppmuntrar till sådana glädjepiller. Julklappen var verkligen underbar, en cache man inte glömmer i första taget.
    Hoppas du får en fin tid framöver nu när det finns så mycket vackert att se ute. Du är så duktig på att se allt fint omkring dig och det är gott att du delar med dig av det!

    SvaraRadera