torsdag 19 februari 2009

Tankställen

Du har kommit till mitt tankställe. Åtminstone hoppas jag att det ska få vara det. Jag tänker mig ett tankställe som en plats där man kan få fylla på sina tankar. Mina tankar om olika saker och händelser kanske kan få bli bränsle för dina tankar och ta dig ett steg längre. Jag lovar inte att skriva varje dag. Det löftet tror jag inte att jag kan hålla. Men jag vill skriva så ofta jag kan om tankar, händelser, bibelord eller andra citat, som satt igång mina tankar och funderingar.

När vi kör bil, måste vi tanka då och då. Annars stannar bilen till slut. Det finns många olika tankställen, som man kan stanna vid och fylla på bränsle. De flesta av oss kör nog till samma bensinmack varje gång, eller i varje fall samma märke. För mig är min kyrka ett tankställe. Det känns skönt att komma dit och fylla på ny energi. Det handlar inte om byggnaden även om det kan kännas skönt att bara sitta och vara i en kyrkolokal. För mig handlar det mer om den gemenskap som jag upplever med andra kristna när vi möts. Igår träffades den gemenskapsgrupp som jag tillhör. Vi fikade, pratade och bad tillsammans. Det ger mig alltid ny kraft så att jag orkar en dag till. Gud ger mig den styrka som jag behöver just idag.

"De som litar till Herren får ny kraft, de får vingar som örnar." Jes 40:31

Ibland vill man kanske besöka ett annat tankställe. Det går för det mesta bra även om man inte alltid känner igen sig. Så är det med kyrkan också. Det finns många olika kyrkor över hela världen. Alla kanske man inte känner sig hemma i, men det finns oftast någon som man kan trivas med och där man kan hämta ny kraft och inspiration. Jag vill i alla fall tro det. Men som med mycket annat så kommer inte gemenskapen och inspirationen till oss om vi inte är öppna för den och beredda att ta emot. Det är som på bensinmacken. Man måste öppna tanklocket och sätta igång bensinpumpen. Annars kommer det inget. Jag hoppas att mina tankar kan få landa hos dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar