söndag 10 oktober 2010

Höstglöd i hagarna

Det var så oerhört vackert ute idag. Solen sken och fick alla de gula och orange löven att glöda. Hunden och jag tog vår skogspromenad som vanligt. Jag gick där och bara njöt och förundrades över allt det vackra runtomkring. Hunden var nog mer intresserad av alla sköna dofter. Det blev många bilder med hem från promenaden. Eftersom det var längesen jag gjorde en liten film så kunde det vara dags nu.

Det har inte blivit några inlägg den här veckan. Tiden har inte räckt till och jag har inte orkat heller. Det var en sådan där vecka när kalendern var fullbokad. Styrelsemöte i kyrkan, gemenskapsgruppen hos oss, föräldramöte i skolan och regionsamling för samfundet. Det var skönt att det blev fredag. Då hade jag bokat klippning men den blev inställd då frissan var sjuk.  Det blev after work-fika med kollegorna i stället. Senare på kvällen hämtade jag den yngre av sönerna vid tåget från Karlskrona. Det är roligt när de kommer hem och hälsar på.

När det är lite för mycket runt omkring en skulle det vara skönt att göra som hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Jag läser boken med det namnet just nu. Det är en rolig historia som egentligen handlar om de senaste hundra årens händelser i världen. Huvudpersonen råkar få med sig en resväska med ett antal miljoner när han ger sig av mot okänt mål. Dessutom hänger det på ett antal personer med tvivelaktig bakgrund. Det verkar lovande för kommande lässtunder. Jag kanske inte blir hundra år även om min mormor blev hundraett. Men jag önskar att jag ska ha både huvudet och benen med mig den dag jag blir pensionär. Jag tror inte det blir svårt att fulla dagarna med meningsfulla aktiviteter bara kroppen och sinnet får vara friska. Ett antal miljoner vore inte heller fel att komma över. Varför vinner jag bara småsummor? Tänk om man vann en lite större summa någon gång. Då skulle jag ut och resa jag också.

Vi har ju varit ute och rest jorden runt mina sexor och jag. Åtminstone i cybervärlden och på kartan. Nu är vi på väg hem från World Tour. Senast var vi i Sydafrika. I onsdags fick vi besök av en av rektorerna som berättade och visade fantastiska bilder från sitt senaste besök i Sydafrika. Roliga saker hade han också med sig och visade. Nästa onsdag avslutar vi vårt tema med en galaförställning. Eleverna håller på att öva för fullt. Jag ska dela ut priser. Det har varit roligt att jobba med World Tour. Jag kommer att sakna temat men när det är över så är det. Sedan ska vi jobba med ett musiktema på engelskan.

2 kommentarer:

 1. Vist var det en fantatisk väderhelg, även om dimman låg tät på förmiddagen-åtminstone i Skåne.
  Har köpt boken om hundraåringen också, och så håller jag på med Ödehuset ....men då vet jag att jag har något att se fram emot.
  Veckan som kommer ska äntligen bli en vecka utan något extra ... och det konstiga är att jag inte har några extra åtaganden ... ändå kör det ihop sig i bland.
  Låter roligt att sonen vill komma hem så ofta.... då trivs han rätt bra ut på landet.

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder att njuta av, som vanligt =)
  Javisst har hela helgen varit helt ljuvlig. Man får verkligen lust att göra massa saker när vädret är så vackert. Jag fixade i mina rabatter, rensade för sista gången i år och planterade lökar. Måste tänka framåt...

  Kul med ett nytt tema i skolan, även om jag varit inne en del och tittat på er resa och tycker att den verkar varit jättekul och lärorik.
  Idag var det gudstjänst med körsång och smyckad kyrka med skörade grönsaker och blommor. Efter det var det sopplunch i församlingshemmet. Så jag har inte hunnit njuta av promenad eller utevistelse idag.

  Nu läser vi snart alla om hundraåringen, det var bokklubbens bol till nästa träff. Ska bli spännande att läsa och jöra om ni är lika förtjusta som alla andra.

  Ha en härlig vecka, jag hoppas att förkylningen gett sig nu =)

  SvaraRadera