tisdag 22 januari 2013

Dagens skratt


Vad är det för monster som rusade runt i vårt vardagsrum ikväll?


Full fart var det bland prylarna. Det fanns ingen tid att hämta kameran så det fick bli mobilkameran. Då blir det gärna lite suddigt. Rummet är ganska fullbelamrat nu. Vi håller på att tömma svärfars hus, som sagt, och prylarna verkar hamna hos oss. Åtminstone en del.


Det var förstås Takko, som tagit sig vatten över huvudet, eller kanske var det en semlekartong. Maken kom hem med innehållet i kartongen, men det hade försvunnit. Takko älskar allt som vi tuggar i oss och hade förstås kört nosen i kartongen. Sen kom han inte ut. Men vi fick oss ett gott skratt på kvällskvisten.


Det är klart att jag befriade fången, men inte förrän äventyret var dokumenterat. Sen lugnade han ner sig och lade sig i soffan som han brukar. Tidigare på eftermiddagen fick vi besök av Katrin och geohunden Tess. De flyttar snart in till stan och kom förbi med en bok de lånat. Det var väl mest Katrin som studerat den. Tess tyckte att katterna var roliga att leka med och jagade ut den störste av dem alla, Sigge. Han kan behöva komma ut och röra på sig. Sen blev det fika. Det blev mycket fika idag, men det smakade gott med en vaniljmunk och kaffe. När gästerna kom, hade vi precis kommit hem från en timslång skogspromenad. Kylan bet i kinderna, men det var skönt att röra på sig.


Igår startade UV-scouterna sin termin. Då var det också fart och fläkt. Nytt för i år är att vi slagit ihop Mini-UV och UV-scout och kör samtidigt. Första samlingen brukar alltid vara en kväll med lekar och tävlingar. Det blev killarna mot tjejerna i en femkamp. Tjejerna vann överlägset. Jag tror de tog alla grenarna.


Kylan verkar hålla i sig några dagar till. Vi får klä på oss de varma kläderna. Igår kom vi till en utkyld skola. Det var något fel på värmepannorna, men det ordnades under dagen. Idag var det lite varmare. Imorgon är det nog tillbaka på normala temperaturer. Ilväll kurade vi ihop oss i soffan med strumpstickningen och tittade på Bygglov. Fullt med kuddar, en varm filt, en katt på ena sidan och hunden på den andra. Det är så man håller värmen.

1 kommentar:

  1. Semlorna? Det blev inga då? Fick han inte ont i magen, den lilla hunden. Åtminstone blev han mer rund om magen... ? Läser en gång till... tror att det var ni som blev lite rundare och goare om magen. Kul ! Ha det bra i kylan!

    SvaraRadera