måndag 17 februari 2014

Allvädershelgen


Allvädersstövlar har man ju hört talas om. Men de senaste dagarna kan man nog tala om att ha varit med om alla väder. Det kom lite snö, men sen regnade det och blåste. I lördags åskade det. Det mullrade rejält. Det är inte vad man förväntar sig i februari. Igår regnade det igen. Det är bara solen som lyst med sin frånvaro. Fast jag har fått rapporter om var den befinner sig fån bloggvännen Anna-Lena. Hon såg den på Teneriffa. Lite sol och värme hade inte varit så dumt det här lovet. Men nu är det över och skolan är igång igen. Vi började med studiedag idag. Så eleverna möter jag först imorgon.


I lördags vilade jag mig efter fredagens utflykt. Det blev bara en hundpromenad. För övrigt satt jag antingen i fåtöljen eller vid datorn. I fåtöljen stickade jag sockar och tittade på OS. Skidstafetten ville man ju inte missa. Vid datorn skrev jag på min predikan. Det händer ju då och då att jag predikar i vår kyrka. Igår var det dags igen. Ämnet var givet eftersom vi är mitt inne i vår satsning "40 dagar med Missionsbefallningen". Den kommande veckans tema är Bibeln - Guds Ord. Så det var också mitt ämne. En länk till predikan finns längst ner i detta inlägg (om den nu funkar som den ska).


Söndagen inleddes alltså med gudstjänst och efterföljande mingelfika. Efteråt åkte vi direkt till stan. Jag föreslog att vi skulle äta ute på restaurang. Jag hade ingen större lust att laga mat den här dagen. Först blev det ett besök på Biltema. Sen åt vi en god fläskytterfilé på hotellet vid Bredasten. Det var väl lite dyrare än snabbmatsrestaurangerna på samma ställe, men betydligt godare. Det är annars inte så ofta vi går ut och äter.


Efter maten åkte vi ner till småbåtshamnen vid Osudden. Där var det högt vattenstånd. All snö har ju smält i allt regnande den sista tiden. Så det kanske inte var så förvånande att vattnet stod högt i Lagan. Sen åkte vi tillbaka en liten bit och stannade vid den nya leden vid träsket.


Vi var ju här för en tid sedan och letade efter en geocache, Träskpaddan. Nu var det blötare vid sidan om spången. jag brydde mig inte om att leta upp den igen, men jag visade maken det häftiga området.


Nu verkar det som om hela sträckan var klar. Man har grusat upp stigarna förmodligen hela vägen upp mot riksettan och Vandalorum. Vi gick inte så långt. Det regnade en hel del så vi vände där spången tog slut. Sen åkte vi hem och eldade i pannan. Det blir alltid lite ruggigt när det blåser och regnar.


Predikan: Bibeln - Guds Ord

1 kommentar:

  1. Vill bara tala om att jag läst det du skrivit, men mest via mobil ... och då orkar jag bara inte kommentera. Hemma i rusket igen känns det lite som vår. Fullt kör med nationella provrättningen i svenska ( två dagar med andra sexalärare i kommunen)... ja, det är helt OK, faktiskt. Hämtade katterna i H-hammar i kväll och tog en nästan vårlik kvällsprimenad med dotter och häst. Ska nog försöka få till lite blogg innan läggdags...

    SvaraRadera