torsdag 27 februari 2014

Grimsåssöndag


I söndags eftermiddag var det dags för en liten utflykt igen med tre damer. På förmiddagen var jag och maken först i kyrkan. Det började redan med frukost klockan 9 och sedan var det gudstjänst med barnvälsignelse. När vi kom hem, åt vi lite innan jag åkte för att möta Katrin och Tess i Forsheda. Vi tänkte oss åt Grimsåshållet den här dagen. Där finns många fina gömmor att leta upp. Vi startade med en vid en sjö, som hette Spångasjön. Isen låg fortfarande, men nu smälter den mer och mer på våra sjöar.


Nästa logg blev Out of bounds. Det var en trevlig liten gömma i skogen utanför Grimsås. Vädret var ändå hyfsat den här dagen även om himlen var mest grå.


Vi hittade flera trevliga burkar på vår runda. Det här var en av dem. Det är kul med lite annorlunda cacher, gärna sådana som är lite arbete med. De ger ofta favvopoäng till cacheägaren.


En av rundorna som vår vän Anna-Lena lagt ut med sina elever heter Skolrundan. Det finns fyra gömmor i den. Jag hade redan tagit den första men de andra hade vi båda kvar. Vi började med nummer tre uppe på höjden.


Utsikten uppe i Fiås är magnifik. Här ser man långt åt alla håll. Vi såg ända hem till Småland och kunde skymta slalombacken i Isaberg.


Sen fortsatte vi mot nummer fyra. Där letade vi länge och kontaktade till slut Anna-Lena, som var ute på en promenad på egen hand. Hon ville inte heller titta på ishockeyn. Men gömman hittade vi aldrig så vi fortsatte mot nästa.


Nummer 2 fanns i närheten av Skolskogen. Det var en trevlig skog att göra utflykter med eleverna till. Gömman var och fint maskerad, men vi lät oss inte luras. Sen gick jag samma väg tillbaka till bilen medan de andra fortsatte till nummer 1 som jag redan hittat. Jag körde runt och plockade upp dem efter lyckad loggning. Tre av fyra var inte så dåligt.
Skolrundan #1 Stubbo
Skolrundan #2 Skolskogen
Skolrundan #3 Utsikten vid Fiås
Skolrundan #4 På väg mot Stubb-bo


Därefter fortsatte vi in mot samhället för att leta några gömmor där. Vi började med Grimsås-höjden. Det var en av de yngre förmågorna i Grimsås och en gammal elev till Anna-Lena som lagt ut denna. Det var hans första gömma. Tess fick äran att plocka fram burken vilket hon stolt gjorde.


På väg tillbaka mot bilen kommer det en kille i full fart på cykel. Han stannar till och säger att han känner igen mig. Det är cacheägaren själv, PHHA. Det var trevligt att träffa på honom och prata en stund. Han var på väg att lägga ut en ny gömma. Ryggsäcken var full med hemligheter, men när den kom var vi redan hemma. Det blev 1000sjöar som tog den först nästa morgon.


Vi fortsatte sedan till några av hans andra klurigheter. Nu var det min tur att logga en som Katrin redan hittat, Grimsås Drive in. Jag letade en stund. Sen kom en dam promenerande och undrade om det var geocaching. Javisst, sa vi. Jag vet var den är, sa hon och gav ett litet tips. Då hittade jag den med en gång. Stendött kunde vi förmodligen letat länge vid, men Katrin hade fått lite tips och hittade den raskt bland alla stenarna.


Vi gjorde ett litet försök på Kluring 1, men nu var vi kaffesugna. Anna-Lena hade bjudit in oss på kaffe och goda mackor. Så vi gav väl upp rätt snabbt. Den får vi återkomma till en annan gång. Nu har vi dessutom lite mer tips på var vi ska leta. Ibland är det bra att få hjälp med att ringa in sökområdet lite. Vi åkte hem till Anna-Lena och fick hembakade mackor och kaffe. Det satt fint. Vi hade kanske kunnat fortsätta lite till sen, men nu var vi nöjda med dagens runda och åkte hemåt i stället.

1 kommentar:

  1. Nu är fyran på Skolrundan upphittad och gömd på ett nättre ställe. Kul med oväntat besök. Philips nya var en fin gömma. Han är kreativ och händig den pojken.Bra förutsättningar för fint geocachinggömmehantverk. AnnaLena

    SvaraRadera