lördag 1 februari 2014

Vintergömmor från norr till söder


Även om orken inte varit så stor på sistone har jag ändå gett mig ut på lite burkjakt. En anledning är att jag försöker fylla kalendern. Det innebär att jag försöker logga åtminstone en cache på de datum i kalendern där jag inte har någon loggad redan. Eftersom jag kan vara ganska envis när jag bestämt mig för något, så ger jag mig inte i första taget även om både vädret och tiden är emot mig. Men på något sätt har jag ändå lyckats hittills.


Burkjakten har fört mig åt olika håll och gett mig många fina vyer och härliga upplevelser. De här fina hästarna körde vi förbi på väg ner till Piksborg vid södra änden av Bolmen. Jag var tvungen att stanna och går ur bilen för att ta lite kort på dem. Då kom de fram till mig. Takko satt kvar i bilen och skällde högljutt på dem, men de verkade inte bry sig.


Det var riktigt kallt när vi besäkte Piksborg för andra gången på kort tid. besökt berodde på att det kommit ytterligare en ny cache där. Denna hette Piksborg och hittades enkelt. Den här gången klättrade vi också upp på borgruinen och tittade på utsikten över Bolmen. Nu var det mer is än vid förra besöket.


Takko gillar också våra utflykter. Han älskar att åka bil och studerar noggrant utsikten genom bilrutorna. När vi sen stannar, finns det massor av spännande doftspår att följa. Det behövs inte så lång runda då. På hemvägen brukar han bli trött och rullar ihop sig på sätet.


Ett par dagar senare var det dags igen. Då åkte vi åt samma trakter för att logga en annan ganska ny gömma vid ett litet stationshus. Det var längesen det gick några tåg här. Rälsen var borta och banvallen var övervuxen. På många håll gör man om de gamla banvallarna till cykelvägar, men inte här.


När vi inte åkte söderut, körde vi norrut. En fin gömma hittade jag vid Klevshult. Jag tog gamla riksettan norrut från Värnamo och strax norr om Klevshult parkerade jag och gick en skogsväg . Jag hade kunnat köra hela vägen fram, men jag ville ha lite motion och lite luftombyte. E4:an passerade jag under i en tunnel.


Sen gick jag en väg söderut parallellt med motorvägen. Det fanns många fina strövstigar här och det var flera motionärer ute i kylan. Gömman var inte svår men väldigt trevlig. Sen gick jag samma väg tillbaka. Den här gången var inte hunden med.


Jag fortsatte norrut och rekade lite inför kommande besök. Ibland kan det vara bra att ha några säkra kort när man behöver en logg men inte har så mycket tid på sig. Det kanske inte tar så lång stund att logga en gömma, men om man inte hittar den och får försöka på en annan cache, kan det dröja innan man blir klar. Några av platserna har jag sedan återvänt till för att signera loggarna. Isarna har blivit så säkra att man kan ge sig ut på dem, men jag har inte varit ute på någon än.


Den senaste veckan har jag behövt loggar varje dag. Som tur var har det kommit några nya också. 1000sjöar har varit snäll nog att placera ut en om dagen de fyra senaste dagarna. Den första kom i tisdags. Då hade vi gemenskapsgruppen. När jag kom hem, upptäckte jag att det fanns en ny gömma mindre än 3 km hemifrån fågelvägen vid Torskinge hembygdspark. jag hade visserligen rean loggat några burkar på eftermiddagen, men jag gav mig ut på FTF-jakt ändå. Det var ju så nära. Dessutom hade jag ingen FTF den här månaden än. Det var en väl kamouflerad gömma som jag hittade i snövädret och mörkret. Kamerablixten verkar ha lagt av så det blev inga bra bilder.


I onsdags var det Bredaryd som fick en ny gömma. Den har jag kvar. Då var jag fast på jobbet och det fanns andra som kunde logga den. Det var roligt att en ganska ny geocachare fick sin första FTF. Men på torsdagen var det min tur igen. När jag skulle gå till matsalen med eleverna i fyran, upptäckte jag att mejlen i mobilen inte funkade. Jag fick logga in igen och då poppade det upp en ny gömma här i trakterna. jag läste Anne... och tänkte genastatt det var Anneberg utanför Bredaryd. Sen gick jag och åt kyckling med eleverna. Efteråt hade jag min rast och då åkte jag hem till hunden och tog ut honom en kort runda. Sen kollade jag lite noggrannare på gömman. Då såg jag att den inte alls var i Bredaryd. Den var ju i Torskinge vid ett torp som hette Annelund. jag övervägde snabbt med mig själv om jag skulle hinna åka på lunchrasten och vara tillbaka på skolan till nästa lektionspass. Jag chansade och det gick vägen. Jag hittade torpskylten och kunde räkna ut var slutkoordinaterna fanns. Efter lite sökande fanns jag burken också med en tom loggbok.


Jag avslutar detta inlägg med lite fina gömmor, men jag säger inte var jag hittade dem. Dem får ni leta reda på själva om ni vill se dem IRL.Den fejkade myrstacken var fin men enkelt hittad. Den var inte lika stor som den riktiga några meter därifrån. Dessutom befann den sig på en plats där inga myror skulle bygga sin stack. Men kul var den.


En del av gömmorna var enkla plaströr och inte mycket att föreviga, men de gav mig en logg de också. De lite mer välarbetade gömmorna är ju ändå de som man kommer ihåg och som man ger favoritpoäng. Imorgon är det dags igen att leta upp en gömma. Tänk att jag inte tröttnar på den här sysselsättningen. 1000sjöar har utlovat en ny då också och den ska vara lättare än dagens. Den var en klättercache och med oläkta revben ger jag mig inte upp i träd. Särskilt inte så här års. De senaste dagarna har jag haft ganska ont. Det kanske beror på väderomslaget som är på gång. Jag hoppas det känns lite bättre imorgon.

1 kommentar:

  1. Nyfiken blir jag på de roliga gömmorna som du har lagt upp på bild. Tänkte oss till V-mo i morrn, J tyckte att vi kunde komma och geocacha lite när hon ändå är ensam hela helgen. ( Att leva med en läkare, betyder en hel del ensamma helger..) Tänkte oss en promenad i Prostsjötrakter... men ja ska kolla upp det här med Klevshult också. För promenera en bit är tanken med et hela. Om vi bara hittar en cache, så räcker det.... Eller har du några andra rekommendationer i närheten av V-mo? Fantastisk envishet, du visar på. Lider inte alls av denna godartade åkomma....lite synd ibland. HA det så gott!

    SvaraRadera