fredag 31 januari 2014

Uppryckning behövs


Det här duger inte! Så här dåligt med inlägg på bloggen har jag nog aldrig haft. Månaden är snart slut och bara fyra inlägg. Dags att skriva lite. När jag började för fem åt sedan, var målsättningen att skriva minst en gång i veckan. Sen ökade ambitionen till minst tio i månaden. Men den här månaden har det inte blivit mycket gjort på den fronten. Uppryckning behövs.


Det finns väl flera olika anledningar till bloggtorkan. En är tidsaspekten. Ibland är det svårt att hinna med allt man vill. Det finns så mycket som förväntas av en, eller som man tror att det förväntas av en. Jobbet tar sin tid och i januari är det en del pyssel med årsmöte och planeringar i kyrkan. Vi är också just nu inne i vår satsning 40 dagar i kyrkan. Det här året är temat 40 dagar med missionsbefallningen. Jag har jobbat en del med vår andaktsbok som nu läses av många. Hemma ska man plocka bort julen och pyssla med hemmet. Jag kan erkänna direkt att hos mig finns fortfarande delar av julen kvar, men nu ska den bort. Huset behöver lite uppryckning.


Orken har inte heller varit på topp. Det har varit kallt och då vill jag helst krypa ihop inuti en stor filt, dricka varmt te, sticka lite eller läsa en bok. Förkylningen håller i sig. Egentligen har den inte försvunnit, bara minskat eller ökat alltsedan den anföll mig 26 augusti. Jag är väldigt infektionskänslig och känner av så fort en förkylningsvåg kommer med nya virus. Det blir en hel del sjukdagar när febern kommer. Då kan jag drabbas av sån trötthet att jag bara sover en hel dag. De senaste dagarna har jag dessutom haft ont av ett knäckt revben igen. Jag längtar verkligen till våren och sommaren, men det dröjer innan de är här.


Men ute i kylan måste vi ibland. Hunden vill ut på sina turer och även jag behöver röra på mig och få lite friska luft i lungorna. Jag gillar egentligen alla årstiden. De har sin charm. Men det här blåsandet gillar jag inte. Det är inte så kallt, men vinden gör att det känns som nordpolen. Dunjackan har fått komma fram och termobyxorna. Men rätt utrustning klarar man det mesta.


Snö, vind och is får man väl sjunga om nu i stället för sol, vind och vatten. Solen har inte visat sig på ett bra tag. Idag snöade det hela dagen, inte mycket, men det dalade små flingor hela tiden. Eftersom det blåser så, driver snön. På vissa utsatta ställen kan snön blåsa bort nästan helt och hållet. Den hamnar i stora drivor på andra ställen, inte minst på vägen fram till oss. Ibland får man ta sats med bilen för att inte fastna.


I skolan gillar eleverna snön. De skapar konstverk och leker i snön. Tre gånger i veckan är jag ute på raster och efter skoldagens slut. Jag är rastvakt två gånger och bussvakt en gång. Om inte blåste hade varit, skulle det varit riktigt skönt att vara ute en stund. Även om jag rör på mig över hela skolgården så biter vinden i kinderna.


Igår var det föräldramöten så då blev arbetsdagen lång. Vi har också startat lite nya teman och nya projekt. Femmorna bygger fordon. Idag började de på sina första försök. Fyrorna ska jobba med elektricitet och är jätteglada och förväntansfulla inför det.


Sexorna har många nationella prov framför sig, men jag behöver bara genomföra ett i engelska. Vårens stora jobb i engelska blir att skriva en bok. Vi har snart skrivit klart kapitel 1. The Magic Door heter boken. Det ska bli spännande att läsa alla olika versioner för var och en skriver sin historia på samma tema.


Lite geocaching har jag hunnit med ändå. Jag fortsätter att försöka täppa igen alla hål i kalendern. Det är bara 28 dagar kvar nu. Men det tänkte jag berätta lite mer om i ett annat inlägg. Nån annan dag.

1 kommentar:

  1. Nä, nu känns det som om geocachingen snöat inne. Försökte hitta en osökt burk i Limmared igår, när jag ändå var där, men c:geo snurrade heltokigt omkring.
    Får inte till så mycket blogginlägg heller. Tänk, vi har ju skrivit i fem år nu, så det mesta är skrivet.... det behöver vara lite speciellt ... eller skrivsug... för att det ska bli något skrivet.
    Jobbigt med att alltid vara små eller storförkyld. Kände mig lite halvdasig igår, så pass att jag avbokade spinnmix-passet.. Idag känner jag mig rätt så fit for fight igen.... så olik man har det.... när jag blir förkyld, så går det oftast snabbt över. Jodå, på tisdag börjar de förbenade proven. Jag har alla prov utom engelska. Detta året ska det sambedömas i hela kommunen. Vilket betyder att jag ska ha vikarie den 18-19 februari. Vilket blir mycket jobbigare än att rätta nio prov på egen hand.... Det stora syftet var att det skulle vara arbetsbesparande att samrätta..... Nu ska jag skriva lite blogg oxå... blir nog inte långt.....för jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om... bara att jag ska skriva.

    SvaraRadera