fredag 15 april 2016

Koltrasten sjunger


Det är sant att det kommer bättre dagar. Ibland är dagarna tunga och jobbiga och jag orkar inte så mycket. Sen blir det bättre och då kan jag göra lite mera. Det går upp och ner.


Igår var det dags för den fjärde sprutan. Maken körde in mig till dagsjukvården på sjukhuset där sköterskorna tog hand om mig. Först tog de prover som ska analyseras. Sen fick jag min cellgiftsspruta.


Eftersom jag har haft svårt att få i mig tillräckligt med vätska och få behålla maten, bestämde läkaren att jag skulle få vätskedropp. Det tog några timmar då jag bara låg och vilade på en sång. maken hann uträtta lite ärenden på stan och hämta ut medicin åt mig. Ännu fler läkemedel. Nu mot klåda.


Det är många piller som ska ner under dagen. I morse var det dessa fem tabletter. Sen kom jag på att jag skulle ta en cortisontablett också. Så det blev sex till slut. Förhoppningsvis gör alla pillren nytta. Droppet gjorde nog det för idag är jag lite alertare och har kunnat äta lite mer.


Det har regnat nästan hela dagen till och från.Men iikväll höll det uppe. Då passade jag på att gå ut en liten runda i trädgården. När jag kom ut på trappan möttes jag av en kör av fåglar som kvittrade överallt. Högst upp i asken satt solisten och sjöng sin aria. Det var förstås min favoritfågel koltrasten. Vilken underbar sångare det är.


Forsythian har slagit ut sina gula klockor på de kala grenarna. Det lyser så vackert gult mot kullen, när man tittar ut genom köksfönstret. Det var kyligt i luften och i9ngen sol så blåsipporna hade fällt ihop sina blommor. När jag vände mig om kom två svanar, som flög på låg höjd över åkrarna ner mot sjön. De var vackra och flög tyst med kraftiga vingslag. I morse hörde tranorna men jag såg dem inte.


Nu ska vi äntligen få hålet borrat till bergvärmen. Idag kom mannen med den stora borren och placerade ut maskinerna. Sen var det visst dags att åka hem för honom. Han ville kanske också ha lite fredagsmys med familjen. Äldste sonen kommer hem från Falun senare ikväll. Då är vi alla samlade igen för några dagar.

1 kommentar:

  1. Njut av att vara tillsammans i hela familjen. Det är värdefulla stunder. Önskar dej god aptit och bästa bättringen. Kram!

    SvaraRadera