lördag 23 april 2016

Vårens favoriter


Trodde nog att jag skulle har mer ont i ryggen efter gårdagens geotur än vad jag hade när jag vaknade. Det kändes faktiskt riktigt bra. Jag kunde stiga upp utan problem och det höll i sig hela förmiddagen. Det blev en kaffetår också. Jag dricker inte mycket kaffe numera men på helgerna kan det bli en kopp. All medicin gör nog så att det mesta smakar lite annorlunda och framför allt blir lite smaklöst.

Sen kom värken tillbaka med kraft. Det var inte bra. Jag lyckades i alla fall ta mig till duschen med lite assistans. Vi har ju lite nivåskillnad på vägen till duschrummet och en hög tröskel in i duschutrymmet som är lite knepig att forcera. Men det gick och sen var det gott att sitta på en pall och låta de varma vattenstrålarna skölja över kroppen. Maken hade rensat filtren och rören så det var bra tryck i munstycket för en gångs skull. Vi har järnrikt vatten så det gleggar igen ibland trots filter.


När jag tagit mina mitt på dagen-tabletter, gav jag mig ut med mina assistenter maken och hunden för att äntligen plocka lite läckra blad från min nässelodling. Det var ganska knepigt med ryggvärken att hitta en bra ställning som inte gjorde alltför ont. Men solen kom fram och värmde upp ryggen lite.


Vi hämtade ut pallen från duschrummet så jag kunde sitta på den och plocka de goda vårprimörerna. Det är egentligen bara jag som gillar dessa läckerheter. Jo, kalmarsonen gör det också, men han var ju inte hemma den här helgen. Maken vill inte inte smaka. Jag fick ihop en rejäl påse som nog skulle räcka till några portioner.


Jag fick pausa en liten stund innan jag kunde ge mig på matlagningen. Sonen assisterade mig eftersom jag hade svårt att röra mig. Vi kokade ägg, förvällde nässlorna och mixade dem. Sen fyllde vi på med buljong, grädde och goda kryddor. Maken skickades ut att klippa lite gräslök på landet. Sen var det dags att provsmaka. Det var underbart gott och så nyttigt också. Hemmasonen smakade på en liten portion i alla fall.


Sonen stod för huvudrätten den här dagen. Det blev pulled pork med vitlöksbröd och grönsaker. Det var också gott och lite lagom mycket efter den goda förrätten. Sen kunde vi sitta en stund och njuta av smakerna på tungan. efter maten var jag trött både i rygg och huvud så jag tog mig upp till sängen för att vila en stund. Värken ville inte släppa så jag fick ta till några extra värktabletter som jag har för smärtgenombrott som det står på förpackningen. Inte ens det hjälpte riktigt. Men innan jag lägger mig ska jag ta de starkaste doningarna så jag hoppas jag kan sova gott i natt i alla fall.

Igår somnade jag gott efter dagens strapatser. Jag skickade ju in min aprilgömma, men när den publicerades kring 00.40 sov jag nog redan. När jag vaknade kunde jag läsa den första loggen. Det var förstås 1000sjöar som varit morgonpigg. Vackra bilder från morgonen vid Källundasjön kunde jag också studera. Någon gång under nattens eller morgonens timmar hade jag fått en ny idé om andra gömmor vid sjön. Jag fick en alternativ idé till det andra gömstället som hade sett ut eventuellt för majmysten, men jag får väl fundera lite vidare på dessa idéer. Det kanske kommer lite mer framöver, om jag orkar.


När jag gick förbi magnolian på vägen in efter nässelskörden, upptäckte jag att den nu öppnat upp lite på knopparna och visat färg. Snart kommer blommorna att slå ut och den sköna doften att sprida sig. Det väntar jag på just nu. Snart är det väl dags för doftolvonet att sprida sin vällukt. Det finns mycket att se fram emot nu när vi så sakta närmar oss maj månad. Men idag haglade det en stund innan solen kom tillbaka. Det kan vi gärna vara utan. Jag tar hellre lite regn men mest vill jag ha sol.

1 kommentar:

  1. Positivt att du orkar blogga! Roligt att läsa om saker som du gör. Kollade på dina fåglar. Funderade på logiken i den. Om fåglarna förändras enligt någon speciell tanke. Hittade den inte igår.....men visst går den att lösa även om man inte riktigt fattar. Får göra riktiga lösningsförsök idag. Hoppas värken är lite snällare idag. Kram.

    SvaraRadera