tisdag 12 april 2016

Vårtrötthet


Vårsolen har lyst över Rannäs i flera dagar nu. Det är härligt med sol och värme, men jag har inte kunnat njuta så mycket av den. Igår var jag så trött, så trött, så jag orkade knappt hålla ögonlocken öppna. Jag låg mest hela dagen och vilade. Det kanske är vårtröttheten som satt in en stöt. Det kan också bero på att jag fått fler mediciner som jag ska ta förebyggande. Idag var jag också trött, men jag tvingade mig själv att vara uppe lite mer. Jag gick till och med ut en lite runda runt huset. Då hittade jag de första vitsipporna. Det fyndet piggade upp lite. Takko ville också ut i solen. Han blir lite orolig ibland när jag inte orkar engagera mig, men sonen och maken får aktivera honom.


I söndags kväll var jag i Missionskyrkan på gudstjänst. Det var längesen sist och jag ville verkligen försöka ta mig dit. Jag vilade tidigare på dagen så jag skulle orka och det gick bra. Men jag var trött efter en knapp timme och vi åkte hem när vi sagt hej till alla vännerna. Det kanske tog mer på krafterna än jag trodde och bidrog till tröttheten den här veckan. Men jag ångrar ändå inte att jag åkte dit. Det är roligt att vara med och träffa de andra i kyrkan.

Helgens texter handlade om den gode herden. Pastorn predikade över Jesus som den gode herden. Förra veckan läste jag en artikel på nätet som jämförde nu och då. I andra delar av världen finns det fortfarande herdar. Förr hade vi också herdar som vallade våra djur. Idag har vi stängsel och murar i stället som ska hålla fåren på plats, men dessa kan inte skydda från alla faror.  En herde har en personlig relation till fåren och de lyssnar på hans röst.

Vi är alla som vilsegågna får, står det. Vi sätter upp lagar och regler i samhället för att hålla ordning och reda på alla. Men det verkar inte funka så bra alltid. En del hittar kryphål där de tar sig ut förbi lagen. Andra verkar tycka att lagar är till för att överträdas, om man kan. En bra herde däremot kan samla fåren och leda dem rätt. Kanske har vi för få bra ledare i vårt samhälle idag. När ledarna, som ska gå före och visa vägen, själva irrar runt och går vilse, är det inte lätt för gemene man att hitta rätt. Men så blir det när var och en tänker mest på sig själv och inte på andra.


1 kommentar:

  1. Ledare som sitter i sandlådan och kastar sandkokor på varann, det är inte mycket att ha. För nog är det så..... Du ar all rätt att vara trött... för även d en som tror sig vara frisk känner sig rätt så sömnig, nu när klockan blivit efter nio. Skyndade mig hem efter skoldagen, så att jag var hemma vid tre. Satt i solen över en timme, och tog sedan en cykeltur. Härligt med tussilago och vitsippor längs vägarna. Säkert bra att du tvingar dej ut en liten stund varje dag. Mötte f.ö en man på 45 år, pappa till f.d. elev, som just behandlas för cancer i ändtarm/lever, på cykelturen. Han och hans sambo var ute och promenerade. Tänkte att det var kul att se honom så pigg och att det säkert var bra för honom att komma ut en stund, även om det skulle betyda att han var ordentligt trött då han kom hem. HA det så gott du kan.

    SvaraRadera