fredag 24 februari 2017

Indiana Johansson på jakt efter Mjölner


Denna fredag har varit en härligt solig vårvinterdag. Den här veckan var fredagen inbokad för ett sjukhusbesök och lite annat. Så det har varit fullt upp. På förmiddagen åkte jag in för att få en spruta. Det gick snabbt på 10 minuter. Därmed hade jag tid att ta en kopp kaffe och en fralla i cafeterian innan frissan skulle snygga till min kalufs. Håret växer sakta men säkert ut igen och det spretade lite här och där. Sen handlade jag lite mat innan färden gick hem till Rannäs.


Solen strålade och lockade till utomhusvistelse. Mitt alter ego Indiana Johansson blev väldigt sugen på att ge sig på en geocache som jag tittat på lite då och då. Det har inte blivit av att jag gett mig på den förut. Det är en Wherigo av en typ som kallas Reverse Cache. Det innebär att man åker till en plats och trycker på en knapp i appen i mobilen för att få fram avståndet till gömman. Jag hade lite funderingar på hur man skulle kunna minimera antalet knapptryckningar som behövdes. För några dagar sedan tog jag tag i det ytterligare och hade som det visade sig en bra teori.

Jag gav mig av mot Svanaholm. Det syntes varken svanar eller gäss på ängarna vid Storåns mynning i Bolmen, men det kanske är lite tidigt trots att jag både sett och hört fågelsträck här hemma. Eftersom jag förberett mig så väl och hade bra verktyg i mobilen kunde jag få fram slutkoordinater efter bara tre knapptryckningar. Jag var dessutom nästan spot on. Det var bara en siffra fel och det var den sista på N-koo som var +1. Helt oväsentligt egentligen.


Thor hade ännu inte hittat sin Mjölner. Det var ju tur för mig. Jag hittade gömstället. Cachen heter Hvor er Mjølner? och är utlagd av vår danska cachingkompis Krusander. Därav namnet på danska. 


Loggremsan kunde signeras utan problem. Gömman återställdes innan jag vände hemåt igen. Indiana Johansson var mycket nöjd med dagens geocachingäventyr. Min teori fungerade bra även i praktiken. Nu kan jag ge mig på fler Reversecacher för nu har jag ju ett bra koncept.


Hemma igen var det dags att fixa lite mat. Idag blev det en enkel fisksoppa med macka. Soppan kan enkelt värmas när resten av familjen kommer hem. Sen hann jag vila lite innan Stockholmssonen ringde och sa att han var i stan. Kalmarsonen meddelade att han kom med tåget en stund senare. Jag hoppade in i bilen och åkte till Biltema för att hämta upp den ene. Sen åkte vi upp till stationen. Efter en stund dök maken upp och tog med sig båda sönerna hem. Själv fortsatte jag ut till Horda för hjälpa till med att ställa i ordning i kyrkan inför morgondagens begravning.

Det kommer att bli en både sorglig och ljus dag imorgon. Saknaden efter mamma finns där, men vi har många ljusa minnen att dela med oss av. Det är roligt att det kommer så många släktingar och vänner för att dela stunden med oss. Det är vi tacksamma för.

1 kommentar:

  1. Av den typen av cache förstår jag inget..... : ). Vacker ros, väldigt vacker! Hoppas att begravningen gick bra.... och att du orkat njuta av att ha sönerna hemma några dagar. Önskar dej en fin och ljus vecka!

    SvaraRadera