söndag 14 februari 2010

Alla dessa hjärtan


Alla hjärtans dag - hjärtan överallt - sockrade gelehjärtan - kort med hjärtan - skicka hjärtan på Facebook - Happy Valentine!

Det är bra att vi tänker på varandra och bryr oss om varandra. Jag hoppas bara att det inte stannar med den här dagen utan att varje dag kan bli en hjärtedag. Det kanske är så att världen skulle vara en bra mycket bättre plats att leva på om vi tänkte er på varandra. Johannes är en av mina favoritförfattare i bibeln. Han skriver i sitt första brev: "vi skall älska varandra". Inte alltid så enkelt. Ibland förstår vi inte varandra. Vi tänker på olika sätt. Då är det lätt att antingen säga något dumt och sårande eller att vända ryggen till och ignorera. När vår gemenskapsgrupp träffades i veckan pratade vi om att församlingen är en plats där alla olika människor kan mötas och ändå få vara som de är. Åtminstone hoppas vi att det är så att alla kan känna sig välkomna. Det finns det som förenar oss men vi är ändå väldigt olika. Vi tyckte också att det skulle vara bra tråkigt om alla måste vara lika och stöpas i samma form. Det är väl olikheterna som gör alla livets möten spännande.

Alla hjärtans dag kan lätt uppfattas som ännu ett kommersiellt jippo som köpmännen vill tvinga på oss. Om man nu måste välja ett av alla dessa jippon, så fördrar jag i alla fall Alla hjärtans dag framför Halloween. Det finns en vacker tanke bakom trots allt. Sen behöver man ju inte falla för all reklam. Verklig omtanke behöver inte kosta pengar. Det är snarare den omtanke som bottnar i dåligt samvete som köper sig fri. Johannes fortsätter: "om någon som har vad han behöver här i världen ser sin broder lida nöd men stänger sitt hjärta för honom, hur kan då Guds kärlek förbli i honom? Mina barn, låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning." (1 Joh 3:11, 17-18)

Det blev några hjärtan här hemma också. Jag hittade ett roligt virkmönster på en blogg så jag har suttit framför TV:n och virkat hjärtan. De passade riktigt bra i tennfatet jag fick på min 25-årsdag av mormor.


Det var ingen som kom hit och hälsade på idag. De som hade gjort det, skulle mötts av ett stort mosshjärta på dörren. Det tillverkade jag för snart 3 år sedan. På hösten plockar jag ny mossa på stenarna och lindar fast den. Jag dekorerar hjärtat lite annorlunda varje år. Sen hänger det där tills våren kommer.

Om någon undrar vart dagens skylt taget vägen. Har jag glömt den? Lugn, om du tittar riktigt noga under mosshjärtat så finns den där. Längst ner sitter ett litet klistermärke med texten: "Varning för katt". Det kan passa så här års. Det är inte mars än, men katterna har redan satt igång med serenaderna. Grannarnas katter sitter utanför och uppvaktar kattfröknarna med skönsång. Det låter säkert vackert för dem, men inte i mina öron. Det hade varit trevligare om de också hade uppvaktat varandra med små hjärtan.

2 kommentarer:

  1. Klok som vanligt... värme och uppskattning behövs varje dag. Hos oss brukar dagen gå obemärkt förbi... detta trots att jag och C-E vigdes borgerligt, snabbt och lätt, en alla hjärtans dag (86) innan den egentligen var riktigt uppfunnen och gav speciell firaranledning. Olikheter måste få gälla även här, en del vill ha stor bröllopsfest andra (som vi) gjorde det för att livet skulle bli lite säkrare som gift. Festmänniskor är vi inte....
    Olikheter är spännande ... fy, så trist om man vore lika och hade samma kunskaper och färdigheter. Olikheter ger lärande möten ... har han tänkt på det, konformitetsminister Björklund.

    SvaraRadera
  2. Fina hjärtan du gjort! Jag var även inne på din pysselblogg och såg vänskapsbanden med hjärtan på. De var så fina så jag tror att vi ska göra dem på en temadag vi ska på skolan.

    Hoppas att du känner dig bättre från förkylningen nu, så du kan njuta fullt ut av lovet =)

    SvaraRadera