måndag 17 oktober 2011

Helgmys och höstarbete

 Ännu en hösthelg är till ända. Den blev inte så som jag kanske trodde i början på veckan, men den blev bra i alla fall. I torsdags körde maken in min bil till verkstan. Den hade hackat och verkade lite krasslig. Dags att låta en bildoktor titta på den. Vi fick klara oss med en bil. Den står fortfarande på verkstan men jag hoppas den kryat på sig så vi kan hämta den imorgon.

 Frosten har slagit till hela veckan. Fuchsiorna och dahliorna började se lite vissna ut. I lördags bar vi ner dem i potatiskällaren för vintersömnen. Till våren hoppas jag att de vill vakna igen och glädja oss med sina blommor. Men det finns växter som klarar av några minusgrader. Kärleksörten och höstastrarna blir bara vackrare med ett tunt lager frost.
 Det var is på dammen och näckrosornas tid är över för det här året. Katten Sigge värmde sig i solen vid dammkanten. Annars vill katterna gärna kura ihop sig i köket där det är varmt och skönt.
 I fredags kom malmösonen hem på besök. Min syster och svåger skulle åka upp till Småland och då passade han på att lifta med dem. Det är roligt när pojkarna kommer hem. Han hjälpte mig med ett annat projekt när vi ändå var ute i trädgården. Om en månad ska vi ha julmarknad i missionskyrkan i stället för missionsauktion. Vår värdgrupp ska bidra med ljusstakar i olika modeller har vi kommit överens om. Jag lovade att gjuta några i betong så det gjorde vi. Det finns lite mer om detta på pysselbloggen.
 På morgnarna är marken vit av frost och markdimman stiger sakta när solen kommer fram. Det är kallt om öronen och fingrarna. Vantarna har fått komma fram ut gömmorna och snart är det dags att dra ner mössan över öronen också.
 Men skogspromenaderna vill vi inte avstå från även om det blir kallare. Hunden skulle inte tillåta det. Det är så vackert i naturen och vi njuter varje gång vi kommer ut och solen skiner.
 Björkarna skiftar i vinrött som kontrasterar fint mot de svartvita stammarna och de kvardröjande gulgröna bladen i topparna. Höstens färger är underbara.
 Söndagen började med gudstjänst och kyrkkaffe i missionskyrkan. Sedan gällde det att utnyttja all tid som var kvar innan sonen skulle återvända till Skåne. Vi lagade kycklinggryta till middag. Ambjörn hälsade på för att få lite hjälp med sin bil. Han fick lite mat han med. Sedan åkte vi in till Biltema. Det behövdes några nya bildelar och vi skulle ju ändå in med sonen. Vi hann med kaffe och glass på Mackedonkan innan bilen kom som skulle föra sonen söderut. Vi andra åkte västerut igen.
Kvällen ägnades åt lite av varje. Jag skrev några rader i ett antal IUP:er. En del av kollegorna börjar sina utvecklingssamtal den här veckan, men jag ska vänta till efter höstlovet. Det är ingen brådska. Sedan hittade jag en ny stickmetod som jag måste pröva, dubbelstickning. Det finns så mycket roligt att göra. Ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar. Nu har den här helgens alla timmar försvunnit. Det är dags att krypa ner i sängen.

2 kommentarer:

  1. Så fantastiskt vackra bilder. Hoppas bilen kryar på sig.

    SvaraRadera
  2. Jättefina naturbilder på hösten!
    Ha en fin morgondag!

    SvaraRadera