tisdag 11 oktober 2011

Kura, kura

Kylan sveper över oss och bäddar in trädgården i sin fuktiga filt. Än så länge höljer jag mina fuchsior, men snart måste jag klippa bort de vackra blommorna och bära ner de stora krukorna i potatiskällaren under huset. När jag hinner ska jag gräva upp dahlior och begonior. De sover vintersömnen där nere också. Ibland undrar jag om inte vi också hade behövt gå in i vinterdvalan. Jag tycker det blir allt svårare att stiga upp på morgonen när det blir mörkare och mörkare. Ändå måste jag släpa mig upp. Det är tur att jag har mina väl etablerade rutiner för morgonens aktiviteter. Hundpromenaden blir kortare och kortare, men den hjälper till att väcka livsandarna.
  Idag har det sista skriftliga omdömet skrivits in i Fronter, printats ut och lagts i ett kuvert. Imorgon ska de delas ut till eleverna. Det känns riktigt skönt att bli av med den bördan. Nu är det bara de individuella utvecklingsplanerna och utvecklingssamtalet kvar. Kollegorna stressar på och vill bli klara med dem innan höstlovet. Det kan vara en ambition som sällan infrias. Det är alltid något samtal som måste läggas efter lovet. I år har jag bestämt mig för att inte stressa. Våra samtalsveckor sträcker sig tre veckor efter nämnda lov. Jag hinner genomföra mina samtal då. Resultatet blir att jag har god tid för förberedelser. Jag är inte sönderstressad på lovet och kan njuta av det utan stressmage och migrän. Sen sprider jag ut mina samtal på tre veckor. Alla vinner på det hela.
 Den här veckan är ganska många kvällar uppbokade. Igår var det UV-scouterna och ledarsamling inför nästa veckas bibelkväll. Idag var det planeringsrådets möte. Det var gruppen som diskuterar vår långsiktiga planering som möttes. Vi träffas då och då för att samtala om vad vi vill, vad vi behöver och vart vi är på väg. Det finns många tankar och idéer som måste knytas ihop och förverkligas. Samtidigt får det aldrig bli en liten klick som styr och bestämmer allt. Det gäller att lyssna in och få med sig hela församlingen. Imorgon är det dags för virkcafé. Jag hoppas det kommer några. Vi har inte gjort så mycket reklam för det och jag får hålla i det mesta själv för de andra har annat för sig. Maken har lovat att komma förbi på väg hem från jobbet och hjälpa till med fikat. För övrigt får det bli vad det blir.
Nu vill jag helst kura ihop mig i soffan, sörpla på en kopp te, sticka eller virka lite, lösa ett och annat korsord eller sudoku, läsa någon spännande bok. Jag har precis läst ut Camilla Läckbergs senaste, Änglamakerskan. Den var spännande och samtidigt ruggig som en bra deckare ska vara. Jag gillade växlingarna mellan dåtid och nutid som till slut knöts ihop och man förstod hur allt hängd ihop. Det förflutna påverkar det nuvarande. På samma sätt kommer det nuvarande att påverka framtiden. Det kan vara nyttigt att tänka det. Det jag gör idag eller säger idag kommer att påverka många människors framtid, inte minst min egen.

Resten av veckan ser lite lugnare ut. Jag kanske till och med kan hinna med lite geocaching. Dessutom har jag haft mejlkontakt med några andra geocachare i trakterna och vi har pratat om att träffas för en liten fika nånstans. Hittills har vi inte fått till någon träff men den ska väl kunna bli av nångång. Till helgen kanske pojkarna kommer hem. Det sa de när jag ringde dem tidigare ikväll. Det ser jag verkligen fram emot.

Maken berättade att till helgen är det julmarknad på Åminne bruk. Det kändes väldigt tidigt. Det brukar vara en trevlig julmarknad, men redan!!! Inte före min födelsedag, brukar jag säga. Jag fyller år två månader innan jul. Längre tid behöver vi inte för julförberelserna. Jag har redan fått en födelsedagspresent. Maken kom hem med en ny dataskärm i måndags. Min laptop fungerar ju numera bara som hårddisk. Skärmen blinkar till ibland men är för det mesta svart. Några tangenter fungerar inte så jag använder ett externt tangentbord. Det funkar ganska bra, men laptopen har ju blivit stationär. En dag kanske jag kan unna mig en ny dator. Men fram till dess får jag klara mig med det jag har.

1 kommentar:

  1. Lämnar en liten kommentar, så att du ser att jag tittat in.
    Fina naturbilder!

    SvaraRadera