söndag 28 april 2013

Hanahöjspåret och Vikingaland

Sänkesjön

Det såg ut att kunna bli en fin dag. När jag slog upp de blå, sken solen. Svalorna var redan igång utanför fönstret. De bor i ladugården och brukar flyga över gården och fånga mygg och andra insekter. Det blev en liten runda med hunden och sedan iväg till gudstjänsten. Där sjöng vi glada sånger och hörde en predikan om att använda sin tid. Min dag var redan inrutad. Vi åkte hem och fikade. Sen tog jag ut hunden på en längre promenad innan det var dags att åka för eftermiddagens aktiviteter.  

Skattjakt i skogen
 På höstmarknaden i november sålde jag biljetter till en geocachingintroduktion. Några stycken nappade och idag var det dags att prova på. Det var en familj och två par, sex vuxna och tre ungdomar. Först samlades vi och kollade på www.geocaching.com. Vi skapade konton till dem som ville. Vi tittade på kartan och kollade in några cacher. Sen gav vi oss ut till elljusspåret. Där hade jag ju lagt ut ett antal cacher som publicerades igår kväll. Tidigt på morgonen var det två som hunnit logga alla. På förmiddagen hade ytterligare någon varit där.

Där var den!
Jag hade tre GPS:er så vi delade upp oss i tre grupper som gav sig ut på skattjakten. Några av burkarnas koordinater får jag nog justera lite. De var inte helt perfekta. Men slingan är en nybörjarrunda så därför har jag gett lätta ledtrådar till alla gömmorna. Några är förstås svårare, några är lätta.
#1 Hanahöjspåret: Starten
#2 Hanahöjspåret: Stackars Kurre
#3 Hanahöjspåret: Sänkesjön
#4 Hanahöjspåret: Tuppen på toppen
#5 Hanahöjspåret: Tjuvaktiva skatan

Nu loggar vi
Det gäng jag följde med hittade alla inklusive den gamla gömman, min allra första, som heter Hanahöj. De andra grupperna sparade några till senare. De fick i alla fall pröva på att geocacha.

Korvgrilling
När vi kom tillbaka till startplatsen, tände jag engångsgrillarna och plockade upp alla tillbehör. Sen grillade vi korv. Det smakade gott med lite kvällsmat ute i det fria. Det fanns grillkorv, ostkorv och choritzo. Törstiga var vi också efter rundan i motionsspåret.

Tjock eller smal...?

....toppad med lök och bostongurka...

....och så lite kaffe på maten.
Några söndagsvandrare passerade oss medan vi avslutade med kaffe och en havrekaka. Det är trevligt att träffas och umgås en stund. Pastorn var tvungen att avvika för han skulle till Ås och predika på kvällsgudstjänsten där. Sen droppade vi av hemåt. Jag packade in alla prylar i bilen och vände hemåt.

I vikingaland
På vägen hem kom jag på att jag hade tänk logga en cache. Jag hade bara två dagar kvar att fylla i kalendern för april månad, idag och imorgon. Så jag åkte förbi Rannäs och fortsatte ner till Torskinge. Det kom ju en ny cache där i fredags medan vi var ute på en runda på annat håll. Jag visste var den skulle finnas så jag körde dit och parkerade alldeles i närheten av gömman. Sen traskade jag upp till gravfältet från vikingatiden för att leta efter I vikingaland. Jag nollade i en liten glänta och letade runtomkring. Det skulle vara en stor gömma. Plötsligt snubblade jag över något på marken. Det var så jag hittade den. Det var en finfin gömma, välarbetad och finurlig av 1000sjöars vanliga stil. Glad och nöjd med dagen kunde jag återvända till hemmets lugna vrå fortfarande med korvsmaken i munnen och röklukten i kläderna. Det blev en skön dag den här också.

1 kommentar:

  1. Låter som din Hanahöjs runda är lämpad för mig. Får bli en Forshedadag när det blir sommar
    Innan dess känns det fullt i den agenda jag har i huvudet. Låter som om helgen var superbra. Ha en bra valborg! AnnaLena

    SvaraRadera