fredag 5 april 2013

Vårtecken: Tranor


Tranorna inte bara flyger över gården på väg norrut. Nu har de landat på ängarna nedanför vårt hus. Varje år brukar ett tranpar häcka ute på mossen. Det är lika spännande varje vår om de ska hitta tillbaka till oss. Det gjorde de tydligen även det här året. Tidig morgon eller framåt aftonen brukar de visa sig på ängen och spatsera runt. Ikväll var det sonen som upptäckte deras ankomst.


Tranor är vackra fåglar och jag gillar dem. Man kan höra deras trumpetande på långt håll. Det ljudet hör till våren. Varje nytt vårtecken som upptäcks gör oss glada. Solen sken idag, men när vi kom ut var det lite blåsigt och kyligt i luften. men det tar på snön och isarna.


Sonen och jag gjorde ett återbesök i stan idag. Vi besökte frisören för båda var lite långhåriga. Nu känns det mycket bättre och huvudet känns lättare. På vägen in till stan fixade vi till en av mina gömmor där burken var försvunnen. Vi lade dit en ny burk och ändrade koordinaterna lite. Efter håransningen passade vi också på att leta upp pjf70:s senaste gömma. Han släppte ju den när Katrin och jag var i Stenungsund. Kapellet heter den. Det var sonen som hittade burken. Vi loggade och sen åkte vi till Biltema för att inhandla lite prylar till en gömma. jag har en som varit avaktiverad ett bra tag för att den gått sönder. Nu ska jag fixa till en lite annan konstruktion men i stort sett likadan som tidigare. Den hoppas jag kan aktiveras gen inom kort.


Jag var fortfarande lite trött, när vi kom hem, och tog en liten vilopaus. Sen åkte jag till affären för att handla lite fredagsmys. Det är inte så ofta jag har någon av sönerna hemma en fredagskväll. Det är klart vi ska ha lite mys då. På åkern stod tre rådjur och betade. Ännu fler såg jag vid vägen till Forsheda. De tittade upp på mig, men fortsatte att beta. Jag såg väl inte så farlig ut.


Naturen vaknar till liv. Det är en härlig tid vi har framför oss.

1 kommentar:

  1. Ha en bra helg och njut av att ha sonen hemma! Fína bilder... får försöka ta med "stora" kameran på fotopromenad snart.... annars är det väldigt smidigt med lilla kameran i fickan, då man går med stavar.

    SvaraRadera