söndag 7 september 2014

Burkar, biffar och bulliga svampar


Hela veckan som gått har jag haft utvecklingssamtal efter de vanliga lektionerna. Nu har jag klarat av hälften av alla mina samtal. Sen har jag åkt hem och bara vilat för det är trots allt ganska ansträngande att genomföra samtal med elever och föräldrar. Ibland blev det dessutom på extratid. En eftermiddag kom jag iväg lite tidigare och då åktejag direkt in till stan. Jag behövde foton på mig själv för att kunna förnya körkortet. Det var snabbt avklarat och så var mina andra ärenden. på hemvägen åkte jag förbi en ny gömma som publicerats i veckan.


Platsen hittade jag snabbt mitt inne i en skog nära ett av bostadsområdena i stan. Frågan var hur man öppnade. Det fanns ett kombinationslås med fyra siffror, men hela gömman var full av siffror. Vilka siffror skulle jag använda? Trots att jag loggat en liknande gömma var hjärnan trögtänkt. Jag kontaktade Katrin som jag visste hade varit med och FTF:at gömman. Hon och Fredrik var på väg ut och efter ett litet tag dök de upp i skogen. Fredrik hade inte loggat denna gömma heller. Det krävdes en liten hint för att det berömda ljuset skulle upp för oss. Sen fixade loggningen själva av Figure out figure(s).

Det blev veckans enda gömma hittills i alla fall. Om man nu inte ska räkna med mysten som vi loggade på eventet förra helgen. Det dröjde en hel vecka innan den publicerades, Event memorial - Möte mellan erfarna & oerfarna. Idag kunde jag logga den även på nätet.


Den här veckan är det vår värdgrupp som tjänstgör i Missionskyrkan. På förmiddagen åkte vi dit och städade vårt område. Sen åkte vi direkt in till stan. Maken bjöd på lunch, me det var jag som betalade. Han hade glömt plånboken hemma, men jag fick pengarna tillbaka sen. Det blev hotellet vid Bredasten igen. Den här gången åt vi en god nötfärsbiff. Sen handlade vi lite kattmat med mera innan vi återvände hem.


Takko ville ut och jag fick följa med på en skogsrunda. Det var skönt väder. Sommaren har gjort ett litet återbesök.


Svamparna lyste i många olika färger. De flesta var förstås bruna, men en och annan var gul, röd eller lila.


Jag plockade ett gäng kantareller som vuxit till sig sedan sist. De blir goda att steka nån gång. Det blev en lång promenad med många stopp. Takko gillade inte när vi stannade, men han fick vänta medan jag böjde mig ner och plockade läckerheterna.


Sen var det dags att duscha och göra sig i ordning inför salingen i kyrkan. Den här helgen har vi besök av Göran Duveskog som talar om Israel. Idag var det två samlingar och imorgon predikar han på gudstjänsten. Jag var med en liten stund på första samlingen, men sen åkte jag hem. maken fick representera oss och servera fika mellan samlingarna. Eftersom jag tog bilen hem så fick han gå, men det var riktigt skönt med en kvällspromenad, sa han.


Jag kände mig trött och lite småfebrig hela dagen. Det var därför jag åkte hem. Igår var jag hemma med lite mer feber, ont i halsen och huvudet. Det är väl de vanliga höstförkylningarna som börjat nu. Jag klarade mig nästan tre veckor in på terminen innan det oundvikliga drabbade mig. Med mitt nedsatta immunförsvar var det bara en tidsfråga. Men jag är åndå tacksam för att jag klarade mig så länge. Nu gäller vila, vila och vila, så kanske jag kan jobba hela veckan som kommer. Godnatt!

1 kommentar:

  1. Undrar om den där svåra cachen är något för familjen Larsson. Ska åka och leta lite burk i V-staden så småningom. Får ta med ortopedkirurgen, så kanske det löser sig....
    Tänker på dej och din sjukdom. Ser dig inte som sjuk, men du har ju en diagnos... Tänkte då på Elfsborgstränare Claes Ingesson och som varit tränare i storlaget efter flera länga behandlingar. Så du duger fortfarande... klart att du ska dela med dig av all lång erfarenhet.... Sök nästa gång det beger sig, vad et gäller karriärtjänst. Krya på dej!

    SvaraRadera