lördag 14 februari 2015

Alla hjärtans dag!


Lördag och snart är sportlovet slut. Blev det något sportat då? Nja, men jag hade lite andra planer och det mesta har jag klarat av. Det här inlägget kommer att handla om mat, blommor, gardiner och en liten gömma. Scrolla fram till det som du vill läsa om.


Vi börjar med gardinerna. Jag tyckte det var hög tid att plocka ner tomtegardinerna nu. Det har inte blivit av tidigare. Egentligen brukar jag inte ha speciella julgardiner, men i år hittade jag svarta och grå panellängder med tomtar på rea. 50 kr för fyra längder. Det räckte till både köket och arbetsrummet. Idag strök jag de gamla gardinerna och satte upp dem i stället för tomtarna. I stora rummet blev det också lite nytt. Ikea hade de vita med fågelträden och de följde med hem vid det senaste besöket där. De vita längderna fanns hemma tidigare, men nu sydde jag upp likadana svarta som legat i ett skåp. Därmed var dagens arbetsuppgift avklarad.


Nu är man ju sugen på lite nya blommor. Jag köpte några i början på veckan. Sen började jag plantera om mina krukväxter och kasta gamla torra plantor som inte tar sig. Men jag har inte hunnit med alla växterna så den uppgiften är bara delvis avklarad.


Kungsängsliljorna är så vackra och skira. Jag har dem ute i trädgården vid dammen, men det dröjer innan de visar sina vackra vita eller rutiga klockor. Affären försåg mig med knoppande exemplar och nu har de slagit ut.


Hela veckan har pysslat lite med olika gömmor. Om exakt en månad är det dags för ett nytt pizzaevent på Chaplin. I år har jag tänkt att släppa lite mystar i samband med eventet. Det var de burkarna jag gjorde i ordning. I torsdags var jag inne i stan och lade ut ett gäng. Det passade bra när snön hade försvunnit på många ställen. Jag kan ju inte avslöja var. Nu håller jag på med de sista beskrivningarna. Det hann bli mörkt innan jag var klar så den sista burken fick jag ta med hem igen. Det är bättre att lägga ut den en annan dag när det är ljust. Sen har jag några till på gång.


När jag var inne i stan, passade jag på att äta lunch på Söderport. Jag åt deras lunchbuffé. De har både svensk och asiatisk mat. Jag valde av den asiatiska delen. Man betalar efter vikten på maten. Fast det finns ett minimipris och ett maxpris. Gott var det i alla fall. Sen orkade jag åka runt och placera ut alla gömmorna.

En av gömmorna släpptes idag. Jag tänkte det kunde vara ett litet smakprov på vad som kommer om exakt en månad på pi-dagen. Den publicerades kl. 13 och snart kom tre gröna bockar i geocheckern, men det dröjde innan någon loggade den som FTF. Efter tre timmar kom det äntligen en logg från Linsrille, som åkt ända från Huskvarna för att FTF:a den.


Igår låg det ett tunt lager snö på marken när vi kom ut för att gå första hundrundan. Det kunde man ju anat att vintern inte ger sig så lätt. Vi tog en rejäl runda uppåt skogen när vi ändå klätt på oss.


Det var ändå rätt skönt att komma ut och röra på påkarna. Sen tog vi det lite lugnt här hemma. Jag satte igång att sticka lite igen. Den tröja jag börjat på i måndags fick jag repa upp. När det är så många maskor på en rundsticka är det väldigt lätt att de snor sig. Då är det bara att repa upp och börja om. Den här gången virkade jag inte bara en luftmaskekedja till upplägget utan jag fortsatte runt och virkade ytterligare ett varv fasta maskor. Sen kollade jag extra noga så att ringen inte var snodd innan jag plockade upp maskor på rundstickan. Det var ännu lättare att plocka upp maskor från de fasta maskorna än från luftmaskorna. Nu har jag kommit en bit på vägen och det verkar funka som det ska.


Igår blev det pasta med lax och purjo till lunch. Det är enkelt att göra och jättegott. Jag gjorde rätt mycket så det blev några matlådor för frysen också.


Sen bakade jag också pärontarteletter. Det är också enkelt. En ruta smördeg, en skiva mandelmassa och några skivor päron. Gräddas i ugnen, lite florsocker på och en klick vaniljgrädde. Det var gott både som efterrätt och till kaffet. Några pistaschmandlar är gott att hacka och strö över.


Nu är det alldeles strax dags att sätta sig i soffan och titta på Mellofestivalen. Vi får väl se om det är någon låt som fastnar i huvudet eller om det är lika slätstruket som det brukar vara. Det är tur man har stickningen ibland. Sen har vi ju chokladhjärtana som maken köpte förstås.

1 kommentar:

  1. Äntligen kan jag kommentera tror jag... iallafall. Har läst om alla trevligheter du sysslat med under lovet, där på balkongen på den svensksommartempererade ön. Ska försöka få till lite bildblogg under de närmaste dagarna... vill ju gärna både visa och spara de bilder jag gillar mest här på bloggen. Ha en bra skolvecka. Min har börjar med heldag -7.30 - 17... mattelyftseländet....

    SvaraRadera