torsdag 26 februari 2015

Utematte och sköna rundor med hunden


Är det möjligen våren som kommit nu? Idag sken solen på oss. En liten stund kunde man gå med jackan uppknäppt. Det känns att solen värmer, men i skuggan är det kallt.


Snödropparna blommar i ala fall för fullt i västerläget. Det är härligt att se deras vita blommor lysa under buskarna. Det är om något början på våren.


Igår var vädret lite omväxlande. På eftermiddagen gav vi oss ut med våra mattegrupper på Elevens val. Då föll snöblandat regn meellan stunderna av uppehåll.

Den här persioden har vi haft två mattegrupper, en basgrupp som tränat baskunskaper och en fördjupningsgrupp som jobbat med lite klurigare saker. Detta var sista gången vi träffades och då slog vi ihop oss och gjorde tre stationer.


Vi gick upp till Hanahöjspåret jobbade lite praktiskt med matteuppgifter. Vid en station fick de stega längder och mäta trädhöjder. På en annan station handlade det om omkrets och area. Vid min station var det tiden i fokus. De fick försöka avgöra hur lång en minut är. Vi gjorde som på TV. När de trodde att en minut hade gått, skulle de kliva in i en ring bestående av ett utlagt rep. Vid första försöket gick det inte så bra. Alla hamnade någonstans mellan 26-40 sekunder. Men efter lite taktiksnack förbättrades resultaten och då hamnade de mellan 40-75 sekunder. Resten av tiden spelade de ett spel med tidsbegrepp.

Tiden gick fort och snart var det dags att sluta för dagen. Jag åkte direkt hem eftersom jag hade bilen med mig ut till skogen. Efter hundrundan och lite fika blev jag så trött att jag var tvungen att vila en stund. Vissa dagar slår vårtröttheten till.


Idag kände jag mig lite piggare när vi gick hundrundan. Jag hade en släng av magknip men som tur var höll det inte i. Snön är nästan borta längs vägen och hunden skuttade glatt iväg för att nosa överallt.


Min kompis Katrins hund, Tess, fyller 15 år idag. Det är en akningsvärd ålder för en hunddam. Det firades bl a men en ny mysteriegömma vid Stadsbiblioteket inne i stan. Jag såg att den hade kommit redan på morgonen, men jag skulle ju jobba och hann inte lösa mystar. Först var jag på vårdcentralen och tog prover inför nästa veckans läkarbesök. Sen var det lektioner hela förmiddagen, men på eftermiddagen kunde jag ta en liten paus och kolla upp klurigheterna. Skolans nätverk var supersegt den här dagen. Filmen som femmorna tittade på bara hackade. Men jag lyckades lösa gåtan med hjälp av Mr Google.


Det blev ingen tur idag in till stan för att logga gömman. Den sparar jag till Pi-dagen. Då ska man tydligen få en ny digital souvenir om man loggar en myst. Dessutom får man en annan souvenir om man deltar i ett event. Event har jag ju redan ordnat ett som går av stapeln den dagen på Pizzeria Chaplin och mystar kommer jag att släppa, men själv behöver jag ju också en myst att logga. Jag kan ju inte logga mina egna.


Hunden och jag njöt av rundan i skogen. Vi tog det ganska lugnt och blev passerade av både flanörer och motionärer som även de var ute på en runda i det fina vädret. Nöjda kunde vi återvända till hemmet för att titta lite på TV från Falun. Det gick ju bra för de svenska skidlöparna även idag.


Värre gick det för en geocachare som förolyckades just i Falun för några dagar sedan. Det stod en hel del om det på sociala medier idag och även i andra medier. Han kom från Halmstad och vi kanske har träffat honom på något event där. Det är tragiskt när det händer. Ingen vet egentligen vad som hände. Den gömma som fanns i närheten var en enkel T1:a. Annars kunde man tro att det var en T5:a, men en olycka kan hända var som helst och när som helst och drabba vem som helst. Det gäller bara att ta det lugnt och inte ta onödiga risker. Det är därför jag avstår vissa gömmor.

Vi får se om vädret är lika fint imorgon. Det skulle passa mig bra. Jag har lite lösa planer på att åka en liten runda och logga några burkar. Men det kan man göra även om det regnar lite. Man behöver inte ge sig på de värsta ställena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar