lördag 21 februari 2015

Snöfestivalen


Om jag tyckte det var ruskigt med snön igår, när jag skulle hämta bilen, så var det ingenting jämfört med kvällens snöväder. Det började falla stora snöflingor och snart var marken åter täckt av det vita fluffet. Det var inte längesen det var barmark. På förmiddagens hundrunda upp till skogen var det mest geggigt under fötterna. När vi kom hem hade maken lagat mat som vi åt. Sen var det ingen som orkade göra så myckt mer. Jag tog faktiskt en liten lur på eftermiddagen. Det brukar jag aldrig göra. Men sen kunde jag lösa några kluriga mysteriecacher som jag gått bet på tidigare. Förhoppningsvis kan jag logga dem någon gång i framtiden när snön tinat bort igen.


Framåt kvällen ökade så snöandet. TV:n ville inte visa alla kanaler, bara sådana jag inte ville titta på. Parabolen var förstås översnöad. Det händer ofta vid ruskväder att signalerna från satelliterna inte går fram. Då får man sätta sig vid datorn och titta på Play i stället. Efter ett tag, när snöandet mattats av något, gick maken ut med långborsten förlängd med ytterligare ett skaft och borstade av huvudet på parabolen. Sen kunde vi se vidare på Melodifestivalen åtminstone en stund tills det var dags igen att borsta bort snö.


Ikväll var det ingen låt som riktigt fastnade hos oss. Om vi hade varit tvungna att rösta, så hade vi lagt våra röster på den jojkande colombiasamen. Många av låtarna uppfattade vi mest som kopior av gamla vinnarlåtar. Vi behövde bara lyssna en liten kort stund, sen kunde säga till varandra att det där var Loreen. Sen kom Carola och Sarah Dawn Finer. Något dansband var också med på ett hörn. Jag lyckades i alla fall pricka in vilka som skulle gå direkt vidare till finalen.


Efter att ha suttit i TV-soffan en bra stund var det skönt att komma ut även om det fortsatte att snöa. Hunden ville gärna ut och leka i snön. Jag pulsade fram längs vår lilla väg. Om det fortsätter så här, får maken ta fram traktorn i morgon och ploga vägen.


Nere hos grannarna var björkarna  tyngda av den blöta snön. Det hade säkert kommit 3-4 cm blötsnö och grenarna på alla träd och buskar hängde ner av tyngden. Man fick nästan julstämning.


Postlådorna hade fått en rejäl mössa av snö. Vi fortsatte ut till vägen innan vi vände och gick samma väg tillbaka. Jag hade glömt ta med ficklampan så vi ville inte gå rundan över kullen i mörkret. Vi får väl se imorgon bitti hur läget är där.

2 kommentarer:

  1. Blev lite förvånad över att vakna till en vit värld. Ganska lättskottat ändå. Och vått under snön. Gillade Kristin Amparo bäst. Sen kanske hon likande Dawn Finer. Men rösten var personlig. Jojk... kan inte säga att jag gillar men en kul grej. Kan bli vinnare detta år. Jag gillar sällan vinnarlåtarna... så då är det ännu mer som talar för slutvinst Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väl det roliga grejen vi fastnade för i brist på annat. Jag gillade Kristins låt också, framför allt hennes fantastiska röst. Det brukar ändå vara fel låt som vinner så det spelar inte så stor roll vad man håller på. Vem kommer ihåg vinnarna, inte jag i alla fall.

      Radera