tisdag 10 februari 2015

Hektisk tisdag

Morgondis
 Ingen sovmorgon för mig den här dagen. Maken stack in huvudet och väckte mig innan han stack iväg till jobbet. Jag fick masa mig upp ur bingen och göra mig i ordning för att åka till stan med bilen. Det var dags för den årliga besiktningen. Hunden fick gå ut en liten runda. Sen åkte jag. Bilen klarade sig hyfsat. Det var några småsaker att fixa till bara.

När jag kom hem, blev det fika och ännu en hundrunda, nu lite längre. Morgondimman låg kvar, men höll på att upplösas av solen som reste sig bakom trädtopparna.

På eftermiddagen var det dags för nästa bil. Jag bytte till makens åk som stod vid stationen och drog in till stan för att få den granskad. Sen ställde jag tillbaka den så att maken hade något fordon att åka hem i när han kom med tåget lite senare.

Fönster mot Lövö
I stället för att åka hem, stack jag till Lövö. Mitt på dagen hade det kommit en ny gömma på Store Mosse. Jag visste att 1000sjöar hade en på gång som skulle skickas in den här dagen, men jag visste inte var eller när den skulle komma. Jag hade kanske hunnit sticka dit innan sista besiktningen, men jag ville inte riskera att få stressa. Så därför väntade jag till efter värnamobesöket.

Jag parkerade vid Lövö och gav mig av längs leden mot Kittlakull.

Torra stigen
Stigen var mestadels torr och fin att ta sig fram på. Det var lite snö kvar i skuggan och där var det också lite kyligare i luften. När man kom ut i solen, var det bara skönt.

Blöta partiet
Vid några ställen var det lite blötare. Spångens plankor var lappade och lagade. De var hala och opålitliga. De ska visst reparera sträckan under året. Det kan behövas. Plötsligt steg jag bredvid plankan och hamnade i det mjuka och blöta med ena foten. Vattnet trängde in i kängan och jag fick dra loss den ur det sugande underlaget. Sen fick jag traska vidare lite blötare om tårna.

FTF-logg
Jag kom fram till krysset där Lövö Runt-leden möter Kittlakull-leden. Där skulle gömman finnas. GPS:en hoppade runt och ville inte stanna på ett ställe och visa nollan. Så jag började tänka lite praktiskt i stället. Var skulle jag gömma en burk? Fanns det några fotspår i snön efter CO? Jag valde ett lämpligt ställe att undersöka och visst hittade jag ett spår efter ett skodon. Dessutom fann jag en liten fin burk när jag lyfte blicken lite. När jag rullade upp loggremsan, var den fortfarande tom. Det blev alltså andra dagen i rad med en FTF. Det var väl inte så många som var lediga en vanlig tisdag så att de kunde ge sig ut och leta. Jag trodde kanske att danskarna skulle försöka. Jag hade sett att de var i trakterna, men de loggade andra burkar.

Vändpunkten
Det var inte så långt att gå egentligen, bara 1 km från Lövö. Jag kunde ha gått hela rundan på 3,6 km, men solen dalade och det skulle snart bli kyligare så jag vände vid Vändpunkten, som cachen hette.

Dags för fika
 Efter den lyckade loggning var det dags för lite fika. Jag hade med mig en kaffetermos och en köttbullsmacka med rödbetssallad. Eftersom jag inte hunnit med någon lunch skulle det smaka gott. Jag letade upp en solig plats där jag kunde slå mig ner på en nedfallen stam och njuta av både sol och mat.

Mossutsikt
Sen vände jag tillbaka mot Lövö igen. Mossplanet skymtade mellan tallarna. Det var tyst och lugnt i skogen.

Stigen tillbaka
Jag skyndade tillbaka längs stigen och tog det väldigt försiktigt på det blöta stället. Den här gången klarade jag mig utan att plurra.

Mot Lövö
Lövö låg i skugga, men solens sista strålar dröjde sig kvar bland trädkronorna uppe på kullen och fick dem att skimra i rosa. Bilen väntade utanför grindarna och snart rullade den hemåt igen.

Kvällshimmel 1
Precis som igår var kvällshimlen alldeles fantastisk. De rosa molnen mot den ljusblå himlen med de mörka träden i förgrunden var en vacker vy.

Kvällshimmel 2
Det blev många bilder knäppta på himlens färger. Det gäller att passa på medan det varar. De vackra färgerna försvinner snabbt när solen väl gått ned bakom horisonten.

Kvällshimmel 3
Hunden välkomnade mig och jag tog med honom på en runda till innan jag gick in och nätloggade dagens fynd. Sen fick jag göra mig i ordning och byta byxor och sockar innan kvällsaktiviteten tog vid.

Stickcafé
Tolv kvinnor i olika åldrar samlades till Stickcafé i Missionskyrkan den här kvällen. Det var både smått och stort som stickades eller virkades. En del brukar sticka, andra hade inte stickat på 20 år, men färdigheten fanns kvar. Jag hade börjat på en ny tröja tidigare på dagen. Det ska bli en lite oversize tröja i mullbärssilke. Garnet är tunt så det blev 380 maskor på ett varv. Som tur är kan man sticka på rundsticka. Det gick sakta framåt. Det kommer att dröja länge tills den tröjan är färdig.

Kvällsfika
Sen fikade vi tillsammans.  Anna-Karin som ordnade stickcaféet hade bakat både frallor och goda kakor. Hon är slöjdlärare på vår skola i vanliga fall, men nu har hon också lov.


En kopp te, fralla med pålägg och en mumsig kaka säger man inte nej till, när man jobbat med stickorna ett tag. Gott sällskap och trevliga samtal är inte heller dumt.


Vid niotiden var det dags att dra sig hemåt. Maken hade anlänt och hunden välkomnade mig hem som vanligt med ett skall och en viftande svans. Den här dagen var innehållsrik. Vilken tur att inte alla lovets dagar är lika fullbokade. Imorgon är kalendern tom, men det kanske kan bli en liten runda då med. Det gäller ju att passa på så länge solen skiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar