söndag 4 oktober 2015

Dimmigt och grått


Efter den soliga lördagen kom så den grå söndagen. Det var alldeles grått utanför fönstret när vi vaknade. Det kändes lika dimmigt och grått i huvudet. Förkylningen verkar inte ge med sig. Även om jag inte har någon feber längre, så är det rätt trångt i luftvägarna. Jag fick avstå söndagens gudstjänstbesök och stanna hemma med en kopp värmande te. Hunden ville förstås ut en liten runda. Så det fick bli en kort sådan.


Spindlarna är i farten. Man ser lättast deras arbete när det är lite fuktigt ute. Då täcks näten av små vattendroppar. Timotejen hade fått ett skyddande överdrag.


Hundkäxens fröställningar var inspunna i en intrikat väv.


Buskarna längs vägen hade också blivit dekorererade.


Här såg man hela nätet mellan de två grenarna.


Hela byn var insvept i den grå dimman.


När vi kom tillbaka, stod rådjuren ute på åkern och betraktade oss intresserat på avstånd. Vi smög oss lite närmare i skydd av vinbärsbuskarna.


När vi kom vi lite för nära, skuttade de iväg. Vi vände tillbaka in i stugvärmen för att sätta på kaffebryggaren.


Det var ju kanelbullens dag. Vilken tur att jag köpte några kanelbullar. Baka orkade jag inte göra. De var lite torra men några sekunder i mikron gjorde susen. Det fanns annars en som gärna äter kanelbullar. Maken kom hem och fick sig en bulle och lite kaffe han också.


Det var innesittarväder och i mitt tillstånd passade det bra. Jag tog det lugnt och gjorde inte så mycket. När man är trött och hängig, ska man vila. Man kan läsa lite och sticka lite emellanåt, men för övrigt blev det inte mycket mera. Ugnen fick sköta matlagningen. Lite rotfrukter och kassler med ädelostfyllning tillagades enkelt och avnjöts, när vi blev hungriga.


Kvällspromenaden blev lite längre är den på förmiddagen, men det blev en förkortad version. Det var kallt i luften när dimman steg på åkrarna. Vi är ju inne i oktober och det är väl snart dags att plocka fram vinterjackan.


Det betade minst ett rådjur på varenda åker vi gick förbi. De tittade upp när vi passerade på vägen.


Höstfärgerna börjar komma på asparna. Snart följer de andra lövträden efter. Jag hoppas det blir en färgrik och vacker höst. Den kommande veckan ska jag bara jobba tre dagar. Sen har jag tagit ledigt två dagar. På torsdag tänker jag åka på en minisemestertur på egen hand. Fyra dagar ska jag vara borta. Jag ska koppla av och ladda batterierna, vandra på vackra platser och leta upp lite gömmor av olika slag.


Men imorgon är det skolan som vanligt och på kvällen är det föräldramöte i sexan. Livet rullar på i samma spår som det brukar.

3 kommentarer:

 1. Krya på dej! Låter spännande det där med egen utflykt. Undrar vart? Gotland gissar jag...

  SvaraRadera
 2. Nej, det blir till Motala. Tänker vandra på Omberg, besöka Vadstena och lite andra platser. Ta det lugnt. Ladda batterierna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan du ju besöka Martins föräldrar... : ) Duvedalsgatan 65. HA det gott!

   Radera