onsdag 4 november 2015

Meet´n Greet, kvällen före FAD


När vi vilat en liten stund på hotellet, kände vi oss redo för en kväll på stan. Stadens stora landmärke är Svampen, som är ett vattentorn byggt på 50-talet. Längst upp i tornet finns en restaurang med utsikt. Där skulle det hållas ett event den här kvällen före FAD. Vi tog sikte på detta och gav oss ut på gatorna.


Eventet började egentligen tidigare på kvällen för dem som anmält sig till middagen, men vi hade inte gjort det. För oss var eventet öppet efter kl. 20:30 i mån av plats. Vi tänkte titta in och signera loggboken i alla fall.


När vi var något kvarter ifrån Svampen uppenbarade den sig i sin illuminerade skepnad bakom träden i parken. Då förstod vi att vi var på rätt väg.


När vi var nästan framme, blev vi stoppade av en dam med en liten hund. Hon undrade om vi var geocachare och det fick vi ju tillstå. Det var hon också. Hon bodde i närheten och hade gärna varit med på eventet, men man fick inte ta med hunden upp i hissen. Hon funderade på att gå hem med hunden och komma tillbaka och det tyckte vi att hon kunde göra.


Vid Svampen fanns en av de tio labcacherna som man kunde logga den här helgen. Jag ska berätta mer om dessa i ett annat inlägg, men vi hittade den första här. Sen tog vi oss in i byggnaden och tog hissen upp trots att vi hört att det varit lite problem med hissen tidigare på kvällen. Vi hade inga problem att komma upp.


Däruppe fanns en eventsloggbok som vi kunde skriva våra nick i. Det var många som hade varit där före oss. De flesta hade gett sig av igen, men det satt några kvar.


Det var geocachare från olika länder och orter. Alla verkade ha en trevlig kväll tillsammans. Samtalen flöt på och det diskuterades säkert ett och annat geocachingämne.


Baren skulle snart stänga men vi fick beställa varsin juice i alla fall och sitta ner och prata lite med några andra som dröjt sig kvar.


Damen med hunden hade varit hemma och lämnat honom. En stund efter att vi kommit dök hon upp. Hon kallade sig Milou och hade en del gömmor i närheten sa hon. Hon var pratglad och tiden gick fort. Snart ville killen i baren stänga igen så vi fick vackert avlägsna oss, men klockan var då mycket.


Innan vi tog hissen ner gick vi ut och tittade på utsikten. Sen åkte vi ner som några av de allra sista och gav oss ut på en promenad genom Örebro. Milou följde med oss. Hon hade cykeln med sig men den kunde hon leda. Vi loggade tre gömmor på vägen mot hotellsängen. Den första var hennes.
Black velvet
Bromsplan
Vems är hunden


Sen var vi mer än nöjda med dagen och sa hejdå till Milou. Hon cyklade hem och vi promenerade tillbaka till hotellet för att varva ner innan John Blund hälsade på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar