fredag 6 november 2015

På hemvägen från FAD


Resan hem från Örebro anträddes någon gång på eftermiddagen, när vi loggat klart alla labcacher från megaeventet. Vi hade laddat in en PQ med cacher längs vägen, men vi var ganska nöjda med att bara logga en i varje ny kommun. Så vi hoppade över många som vi passerade.


I Ekeby fanns några gömmor som vi tänkte vi kunde ge oss på. Det lät som en gammal bygd och det var det säkert. Först hamnade vi vid ett gammalt gravfält från järnåldern vid Tolebacke. När man suttit i bilen en stund är det bara skönt att ge sig ut på en liten promenad uppför en kulle med gamla träd där marken var täckt av nedfallna löv i gult och brunt.

Sedan letade vi ett tag efter Jordbävningen i Ekeby, men den hittade vi aldrig. Däremot fann vi My weddingchurch in Ekeby. Där satt jag kvar i bilen medan Katrin gick ut och loggade gömman.


Vi körde ju inte alltid de stora vägarna. Ibland körde vi av som i Ekeby och tog en mindre parallellväg. Det gjorde även för att logga Saltorp. Skylten visade att här fanns en gammal fornborg.


Nu gav vi oss inte tid att gå och titta på den även om vi båda är intresserade av sådana platser. Vi loggad den lilla burken. Sedan fortsatte vi söderut.


Jag körde och Katrin satt bredvid och kollade i GPS:en och mobilen. När hon hittade någon intressant gömma, svängde vi av mot den. "Snoka" lät intressant. Det är ju det vi håller på med hela tiden när vi geocachar. Den fanns vid ett gammalt ställe som kallades Grindstugan.


Själva stugan var borta. Den hade brunnit ned, men jordkällaren fanns kvar. Där vid den letade vi reda på den lite läskiga gömman. Det kanske var tur att vi sett sådana gömmor förut. Katrin har till och med haft en egen liknande. Loggad blev den i alla fall.


Sen åkte vi vidare neråt för mig lite bekanta trakter. Vi körde mot Borensberg och där var jag ju för en månad sedan. Vi hamnade faktiskt i trakter där jag loggat en del VÖPT-slingor. Eftersom Katrin gärna loggade en VÖPT-cache stannade vi till och tog CB #2 VÖPT.


Det började skymma lite och vi ville komma hem inte alltför sent så nu körde vi på. Det blev ett sista stopp för att leta efter Viringe Stor Burk TB. Den fanns i närheten av en rondell. Vi parkerade vid en informationsplats och gick in i skogen  med ficklamporna och lyste bland träden, men ingen gömma syntes till. Efter ett tag gav vi upp och åkte vidare.


Nu var vi nöjda med alla fynd och snart var vi ute på E4:an. Då körde jag på söderut. Mil efter mil försvann under oss. Strax efter sex på kvällen var vi tillbaka i Värnamo efter en mycket trevlig helg i Örebro. Det blev många mil, men det blev också många härliga upplevelser att ta med sig och minnas. Det tog några dagar att logga hela resan. En ny souvenir fick vi också som minne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar