fredag 15 juli 2016

Mobiliserad till Ryhov


Idag var det dags att inställa sig på Länssjukhuset i Ryhov. Mobilisering kallade dem det jag skulle vara med om. Det blev en tidig morgon. Maken skjutsade mig och vi var framme redan kvart över sju. Han följde med mig till avdelningen där jag skulle läggas in, men sen fick han åka vidare till jobbet. Det var hans sista dag innan semestern börjar.

Det fanns inget rum ledigt för mig så tidigt så jag fick börja min behandling på dagsjukvården. Det blev provtagning och sedan dropp i mängd och parti. Jag fick både cellgift och vätska. Sen gav de mig mediciner som ska skydda njurarna och så ville de att jag skulle kissa floder för att rena systemet. 


Jag blev lite trött när jag satt i min stol medan droppet sakta rann in i mina blodådror. Det kanske berodde på den tidiga starten, men behandlingen var inte så kul den heller. Jag mådde lite konstigt ovh det tröttade nog också.


Sen blev det lunch. Jag var inte så sugen på mat, men lite kyckling med potatis och grönsaker kunde jag få ner. Jag hade gärna hoppat över currysåsen men allt var indränkt i den. 

Vid tretiden fick jag flytta in på mitt rum. Det var skönt att kunna sträcka ut sig på en säng. Jag vilade en stund. Utsikten över stan var idag omväxlande grå och regnig eller solig. Just nu regnar det rätt bra.


Plötsligt var det dags för kvällsmat. Jag var inte hungrig även om rostbiffsmackan såg god ut. Det var den också. Lite lyckades jag få ner i alla fall.

I natt ska jag sova här, men imorgon får jag åka hem igen. Jag ska få ta sprutor själv som ska mobilisera stamcellsproduktionen. Det r veta mer om imorgon. Nu ska jag bara vila efter en ganska jobbig dag. Nu hoppas jag att jag kan sova gott. Imorgon blir jag hämtad av resten av familjen.
1 kommentar: