torsdag 28 juli 2016

Storfot och Jätten Glufs


De riktigt varma dagarna har avlösts av i mitt tycke lite mer behagliga. Nu kan man njuta i stället för att bara flämta och pusta. Luktärtorna har äntligen börjat visa färg. Jag köpte dem som små plantor i början på sommaren och tryckte ner dem i en betongkruka. Nu kan vi få njuta av både doft och färg.


Igår skulle vi ha firat i familjen var det tänkt. Maken fyller snart sextio och sonen fyller trettio om en månad, men då är familjen inte samlad. Yngste sonen beger sig till Stockholm nu till helgen. Så gårdagen var sista chansen att fira med alla. Nu blev det inte riktigt som planerat. Det började med att maken mådde lite illa på förmiddagen. Som tur var gick det över framåt lunchtid. Vi valde då att åka iväg till Smålandsstenar för att äta på stekhuset som brukar ha god mat enligt maken.Maten var hyfsad, men det brukar väl vara rödbetor i Biff a la Lindström i stället för kapris. Nåväl, det smakade inte helt fel i alla fall.


Vi hade lite andra ärenden till makens jobb. Det var en anan anledning till att vi drog västerut. Det var lite folk jobbet trtos att det är semestertider. Ärendet uträttades och vi kunde dra hemåt igen. Vi hade egentligen tänkt fira med någon annan aktivitet, men det fick räcka med restautrangbesöket.


Redan när vi skulle åka iväg, upptäckte jag att mina fotleder var svullna. Så storfotad brukar jag inte vara. Jag hade inte särskilt ont, men senare när vi kom hem kändes det att jag gått lite för då ömmade de en del. När jag är inne på undersökningarna brukar de kolla så att jag inte har svullna anklar så jag tänkte det var bäst att ringa in till dagssjukvården och prata med dem. Jag fick åka in och visa upp mina fötter, men läkaren tyckte inte det var så farligt. Jag fick en tablett som skulle vara vattendrivande och rådet att lägga upp fötterna högt. Det har jag gjort och idag ser det betydligt bättre ut.


Gårdagen avslutades med en jordgubbstårta som maken och sönerna fixat till. Maken fick en present även om det dröjer några veckor till rätta dagen. Vi kommer båda ihåg Illustrerade Klassiker från vår ungdom. Nu har de kommit faksimilupplaga fyra nummer i samma bok. Det första numret gavs ut samma år som maken föddes. Det blev en riktig nostagipresent.


Det blev en tur till stan idag också. Men den var planerad. Först besiktigade vi släpkärran. Sen var det min tur att bli uppkollad. Jag skulle ta prover på vårdcentralen. Det gick rätt snabbt. Sen var det dags för lunch. Maken hade varit och klippt sig medan sonen och jag var på vårdcentralen. Så nu är han riktigt skalad. Jag behövde också kapa lite på stråna. Jag lyckades få en tid lite senare efter lunch.


Det blev husmanskost idag också. Den här gången var det på Lagagyllen. Det var evigheter sen jag var där. Vi valde lasagne allihopa. Den var inte så dum, men godast var nog salladsbordet. Nu har vi glufsat i oss mat på restaurang flera dagar i rad så imorgon får det bli hemlagat.


Vi hann med ytterligare ett ärende på stan. Sonen förbereder sin flytt till huvudstadsregionen och behövde lite komplement till möblemanget. Under tiden passade jag på att kolla in vad de hade på Elgiganten. Han hade tittat där innan. Jag var nämligen på jakt efter en ny laptop. Det fanns några på sommarrean, men jag låter förstås sonen kolla in dem innan jag bestämmer mig för någon. Det blev en Lenovo. Så nu inviger jag min nya apparat genom att knappa in detta inlägg. Hittills funkar det ju bra.

3 kommentarer:

  1. Lenovo har min ena son en mobil från. Han är riktigt nöjd så jag hoppas du oxå blir nöjd med din dator

    SvaraRadera
  2. Lenovo har min ena son en mobil från. Han är riktigt nöjd så jag hoppas du oxå blir nöjd med din dator

    SvaraRadera
  3. Blev ju bra med den datorn... också. Hoppas att storfoten gett med sig! Lättare att ta sig fram utan för klumpiga fötter. Tycker att denna veckans väder har varit riktigt gott. Både shortsväder och jobbamedsakerväder. Hoppas att Henrik får det riktigt bra i Stockholm.... och att ni andra tre kan fira lite mer när det är firardags. Anna-Lena

    SvaraRadera