torsdag 25 mars 2010

Fågelkvitter och vårfloderNu börjar det bli riktig vår med lite mer värme och sol. Idag var jag ute på rastvakt och tyckte att det var skönt. Solglasögonen åkte på. När solen skiner och vägar och stigar börjar torka upp, då längtar vi till dagen då motorcyklarna kan plockas ut. Än har jag inte sett några ute på vägarna här omkring. Vi kanske får nöja oss med att titta på skylten här ovan. Än får hojen stå parkerad.

Kanalen fylls med smältande isvatten och det som inte får plats där hamnar på vägen. Så nu kommer vi inte över om vi inte har gummistövlarna på. Det blir lite kortare hundrundor när vi inte kan ta oss upp till skogen. Men snart har vattnet runnit undan igen. Det kanske dröjer ett tag eftersom det ligger mycket snö kvar där det är skugga. Trädgårdsdammen är fortfarande täckt av is och snö.


Nu händer det en hel del. Förra veckan var här massor av snö. Nu kan vi gå på barmark och slippa halka på isen. På södersidan av vårt hus har snön försvunnit och växterna börjar vakna upp ur vinterdvalan. Lökarna sticker upp och då kommer rådjuren och äter upp dem, åtminstone tulpanerna. Påskliljorna låter de vara. Snödropparna har blivit fler på bara några dagar och krokusarnas blad har tittat fram. Till helgen får vi nog bära fram den ockragula "missionshusabänken" som brukar stå på trädäcket vid ingången. Där kan man sitta soliga eftermiddagar och fika när man kommer hem från jobbet.


Idag har fåglarna kvittrar i varenda buske. I morse tyckte jag att jag hörde tranorna ute på mossen, men det kanske var gässen som flög förbi. Talgoxar, blåmesar, entitor och gulsparvar tjattrar i buskarna och har fruktansvärt bråttom. I skogsbrynet kuttrade duvorna. Koltrastarna sjunger också. Jag har sett några vid vårt fågelbord hela vintern, men nu är de överallt. Det måste vara flera som kommit tillbaka. De sjunger så fint och är så vackra i sina svarta fjäderdräkter. Man kan förstå att den kallas Sveriges nationalfågel.

Imorgon är det fredag igen. Ibland går veckorna rasande fort. Man hinner inte med det man vill göra. I skolan är det nationella prov som ska genomföras och hemma behövs det putsas fönster och göras vårfint. Jag har hur mycket som helst på min göralista. Men jag har bara 24 timmar på dygnet som alla andra. Då får en del saker bli ogjorda. De närmaste sex timmarna ska jag i alla fall tillbringa i sängen och förhoppningsvis sova gott så att jag kan vakna pigg och utvilad imorgon.

3 kommentarer:

 1. MIn nattvila är längre än din... så där åtta timmar brukar det nog bli....Jag har alltid varit trött - både morgon och kväll. Men på dagen är jag pigg.....
  Man får väl göra lite pö om pö ... Det blir väl väl...
  Ska plantera lite i kruka och ta fram tuppar och påskdukar. Det är snart gjort ... det där med påskpynt blir lite lagom och så ger det vårkänsla .. Jag gillar verkligen den högtiden..till och med kyrkan på långfredagen .......Och så får man gå ut och promenera på lervägar.....:))

  SvaraRadera
 2. Jag gillar dina bilder alltså! Inte bara denna veckans bilder, utan många många av dem du lägger in här. Tack. Och förresten, jag läser hjärtans gärna det du skriver också.
  Jag kan hälsa från br Johannson. Duon är mer ute än inne nu när det våras.

  SvaraRadera
 3. Då sover jag och du ungefär lika mycket..
  Påsken är min favorithögtid, jag fick riktiga vårkänslor igår. Jag satte i lite fjädrar i burskar och träd, och man blev så glad av att se lite glada färger på de kala grenarna.

  Idag blir det lerig promenad...härligt när livet leker...

  SvaraRadera