torsdag 30 september 2010

Hemma hos Bellman

Jag har fått träffa Bellman. Vi blev varmt välkomnade av honom när vi anlände ikväll. Det var förstås Bellmans matte som bjudit in oss till tjejträff. Snart har vi träffats då och då i hela 25 år vart lilla gäng med glada lärare. Vi har ätit många goda rätter - så också idag. Vi har pratat och diskuterat många olika ämnen och delat med oss av lite av varje som möter oss i livet. Tänk att vi har hållit på så länge. Men det var första gången Bellman var med.

Bellman
Bellman är en Lagottovalp som bor hemma hos en av mina vänner. Han var jättemysig, glad och uppspelt i början, men betydligt lugnare efter ett tag. Då låg han vid våra fötter under bordet. Lagotton är en trevlig hund. Nu är vi hundägare alla fem i vårt lilla gäng. Så det blir ju lite hundprat när vi träffas.

Nybakade bullar
När jag kom hem från vår träff, möttes jag av en underbar doft. Det luktade nybakade bullar. Det var maken som bakat medan jag varit borta. Synd bara att jag var så mätt. Nu är jag trött, men förmodligen dröjer det någon timma innan jag kan somna. Min hosta håller mig vaken ett bra tag. Samtidigt blig jag trött av att hosta upp slem hela tiden. Jag längtar till den dagen när allt slem är upphostat och kroppen har återhämtat sig. Förkylningar är inte roliga.

Igår var jag på planeringsrådets möte i vår kyrka. Vi hade ett trevligt och givande samtal och många idéer om framtiden. Det är spännande att planera. Man vet aldrig vad vi kommer på. Närmaste nyhet är ett virkcafé som vi planerar att ordna i oktober. Annars såg vi mest tillbaka och utvärderade vad vi gjort, samtidigt som vi bollade nya idéer för nästa år.

I morse var det is på vindrutan och vi måste skrapa. Det var riktigt kallt. Senare under dagen var det soligt och skönt, men då satt vi inne och jobbade. Det blev en liten runda med min egen hund innan jag gav mig iväg. Ikväll var det kallt igen och det blir säkert frost i natt också. Ömtåliga växter som jag inte hunnit plocka in fick ett värmande täcke av några lakan och handdukar. Hoppas de klarar sig tills jag hinner ta hand om dem.

Dagens guldkant var givetvis mötet med Bellman och gänget plus de nybakade bullarna.

3 kommentarer:

 1. Mmmm, nybakade bullar. skulle nog behöva baka lite också.... går ju ganska fort... och så tycker jag det är roligt. Men i morrn är det studiedag... på goa fredan, då vi sluta kl 14 normalt .... Känns lite tråkigt att behöva gå till klockan halv fem.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle också behöva baka bullar, det är både gott och roligt.
  Bellman verkar vara en trevlig bekantskap.

  Jag har inga blommor som behöver täckas...på gott och ont...saknar de vackra blommorna nu..

  Ha en go avslutning på veckan...

  SvaraRadera
 3. Hej Inga!
  Först idag, den 22 januari 2011 läste jag din blogg om ditt första möte med Bellman. Det var så gulligt skrivet. Visst är han en trevlig hund!
  Ethel

  SvaraRadera