fredag 3 september 2010

Resa nummer 2 - Göteborg

Vissa dagar blir man extra glad. Idag är en sådan dag. Jag ska berätta varför så småningom. För andra gången denna veckan gav jag mig iväg på en resa. Den här gången gick färden till Göteborg. Vi var åtta lärare som äntrade minivanen som vi hyrt för att ta oss till NCM där vi skulle titta på deras matteverkstad. Studiebesöket är ett led i vårt matteprojekt på skolan. Med oss hade vi också två lärare från de andra skolorna i rektorsområdet.

Kisse är intresserad av min nya tekanna
Vi fick en mycket trevlig dag tillsammans. Vi åkte från skolan strax efter åtta. Först ville de shoppa så vi åkte till Nordstan och spred ut oss där. Jag och några till började med att fika i femmanhuset. Vi strosade runt några timmar och klev in i de affärer som verkade intressanta. Det blev några böcker och en anteckningsbok. Vi tittade på kläder hos Gudrun Sjödén. Vi passerade en tebod och där stod den - tekannan som jag letat efter i flera år. Jag har sett den på nätet men inte i någon affär tidigare. Det var en japansk gjutjärnskanna med värmeställ till. Trots att den var ganska dyr, var jag tvungen att köpa den. Annars hade jag ångrat mig i flera år. Nu står den här hemma klar att använda till temyset när höstmörkret faller. Det fyndet var dagens guldkant.

Vi tittar på aktivitetslådorna i matteverkstan
Efter det stora fyndet gick vi och åt lunch. De andra tog en sallad, men jag valde att fortsätta på det japanska temat och tog sushi. Sedan samlades vi vid bilen för att åka till NCM. Där fick vi se en hel del intressant. På vår matteblogg finns mer om detta och fler bilder. Efter besöket åkte vi hemåt. Vi stannade utanför Borås och fikade. Jag tog en räkmacka som var god. Vi var hemma vid sjutiden glada och nöjda med dagen. Nästa vecka ska övriga kollegor göra samma resa.

Än är inte veckan slut och inte heller resandet. Det blir en riktig resevecka det här. På lördag planerar vi att åka ner till sonen i Karlskrona. Det finns saker han vill ha ner. Dessutom vill jag gärna se lägenheten där de bor.

3 kommentarer:

 1. Skönt att du fick en lyckad resdag i din arbetsvecka =)
  verkar vara kul att ha matte ...kanske valde fel ämne ändå??

  Så snygg kanna jag vill också ha en, kommer att ta reda på var du köpt den innan jag åker till Götet nästa gång =)))
  Vi ska ska också åka och komplettera lite till våra barn i Växjö i helgen så vi ska också ut och resa lie.
  Ha en goooo helg och njut av sommarenvärmen som ska komma.

  SvaraRadera
 2. Ska kolla din matteblogg i helgen. Fin kanna, passar bra till katt. Känner hur trött jag blir, bara av att läsa om ditt resande. men har man kul, så blir man väl inte så medtagen. :) Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 3. Visst blir jag trött. Idag vill ögonlocken bara falla igen.

  Kannan köpte jag på Tehuset, Kungstorget 10.

  SvaraRadera