lördag 18 september 2010

Stora fikadagen

Fredagen är till ända, det har hunnit bli lördag innan detta inlägg publiceras. Jag har ägnat lite tid ikväll att skriva ett inlägg på min pysselblogg. I ett svagt ögonblick anmälde jag mig till en pysselstafett. Det började i måndags och håller på i ca tre veckor. Mitt bidrag skulle publiceras idag lördag. Så blev det också. Till höger hittar ni länken till pysselbloggen om ni vill veta vad jag skrev.

Nu är arbetsveckan slut. Vi avslutade den på ett mycket trevligt sätt. Ja, hela dagen har varit trevlig. Efter första lektionen samlades vi på skolgården för att inviga skolan. Själva skolan har nog blivit invigt flera gånger, senast vid renoveringen för några år sedan. Men nu var det namnet som stod i fokus. Skolan har nämligen bytt namn i sommar från Forsheda skola till Hanahöjskolan. Det var det vi firade. Rektorn höll tal. Skolans yngsta elev och skolans äldsta elev klippte gemensamt av ett rött band. Därefter tågade alla igenom en banderoll med skolans nya namn som eleverna gjort på slöjden. Alla samlades runt den hissade flaggan och hurrade för vår skola. Sedan släppte vi våra ballonger som steg mot skyn och försvann norrut. Varje ballong hade ett litet brev fastsatt under sig. Det ska bli spännande att se om vi får några svar från de som hittar ballongerna. När ballongerna försvunnit fick alla elever glass och extra lång rast. Personalen och inbjudna gäster fick kaffe och tårta. Det var det första fikatillfället idag. De inbjudna gästerna var bl a förvaltningschefen som hade med sig en vacker blomsteruppsättning, och våra rastvärdar, pensionärer som kommer och leker med eleverna på rasterna. Det var en lyckad invigning tror jag alla tyckte.
Ballonger i taket

Rektorn höll tal

Eleverna klippte bandet

...tågade genom banderollen

...hurrade och släppte sina ballonger.
På eftermiddagen genomförde vi ett skolval. Det var sexorna som fick ta hand om det. Röstade gjorde alla elever från trean till sexan. På måndag ska vi räkna rösterna och avslöja resultatet. Eleverna har fått arbeta med demokratifrågor och valet de senaste veckorna. De har både tagit reda på vad befintliga partier tycker och vill och bildat egna partier. På söndag får vi andra gå och rösta. Det är klart att man ska delta. Annars kan man ju inte klaga på resultatet.

Samtidigt som alla politiker valkampanjat har en annan kampanj pågått. Den kampanjen heter Ditt viktigaste val. I valrörelsen handlar mycket om vår välfärd. Det gör den här också, men kanske om en annan välfärd. Bakom kampanjen står ett antal kristna församlingar so vill uppmärksamma det som vi tror är vårt viktigaste val. Vår församling fick erbjudandet att ara med, men vi avstod för vi tyckte att det var för kort tid att förbereda kampanjen innan valet. Men det betyder inte att vi tar avstånd från innehållet.

Vi gör många val varje dag. Att inte välja är ju också ett val. Vissa forskare påstår att vi gör ca 5000 val om dagen. Alla val är väl inte så viktiga. Men att välja vad man tror på, vad man bygger sitt liv på, vem man ska följa måste vara det viktigaste valet. Det valet påverkar hela mitt liv. Det tur att det aldrig är försent att välja om. På söndag kväll går tiden ut för oss som ska rösta i valet 2010. Nästa chans kommer inte förrän 2014. Men fram till dess kommer vi säkert att göra många andra livsavgörande val. En del kommer vi att ångra, andra håller vi fast vid. För min del har jag aldrig ångrat att jag valt att följa Jesus, att vara en kristen.

Dagens guldkant, förutom ballongsläppet, var att yngste sonen kom hem från Karlskrona över helgen. Efter skolan åkte jag till stan tillsammans med en kollega. Vi tittade in i en affär och var och fikade. Det var det andra fikatillfället idag. Sedan plockade jag upp sonen vid Burger King. Det var roligt att se honom igen. Sedan åkte vi hem och gjorde en äppelkaka med vaniljsås för att fira sonens hemkomst, fika nummer tre. Det kanske inte ska vara något fika imorgon. Men imorgon är det en ny dag.

2 kommentarer:

 1. Det är roligt när man får vara med om något nytt. Namnbyte är en sak som jag tycker tar en tid innan det satt sig, det är lite som om man flyttat fast man inte gjort det. Hanahöjskolan är ett trevligt namn som har anknytning till just den platsen, då är den unik.

  Viktiga val, det gör vi säkert även omedvetet varje dag, som väl är att vi inte kan fundera och tänka tillbaka på det sedan.

  Fikor kan nog aldrig bli för många....man har alltid lätt att prata när man har en kopp i handen och något att mumsa på.
  Så fika på även idag. Fick kaffe på sängen idag så det har börjat bra idag <3
  Ha en go helg och njut av sonens närvaro...

  SvaraRadera
 2. Fika kan man inte få för mycket av ... eller ... jo, kanske. Men man kan ju nöja sig att fika lite varje gång, så blir det inte alltför sött.
  Kul invigning. Undrar om vindarna gick mot nordväst, då kanske vi kan hitta någon ballong hos oss. I min förra klass kom en kille med en ballong som kom från en förskoleinvigning på Öland. Riktigt häftigt!
  Roligt att sonen vill komma hem så snabbt och inte kastar sig in i studentlivet helt. Han valde att häsla på mor och far den här helgen. För egen del så har jag iallafall gjort ett (gånger tre) val idag.

  SvaraRadera