söndag 5 september 2010

Resa nummer 3 - Karlskrona

Varannan dag den här veckan har jag varit på resande fot. Idag var det dags för den tredje resan. Maken och jag gav oss iväg på förmiddagen. Fast först var Takko och jag ute på en lång promenad. Han skulle ju vara ensam hemma ett bra tag. Sedan åkte vi till svärfar och bad honom åka ut till Takko och ta med honom på en promenad. Det brukar de gilla båda två.

Vi hittade namnen i trapphuset
Det tar ett par timmar att åka hemifrån och ner till blekingemetropolen. Vi stannade på vägen och åt medhavd fika. Det satt fint med lite elvakaffe. Jag hade ju inte sett lägenheten som sonen och hans två kompisar delar. Maken var med nere med flyttlasset men då jobbade jag. De hade fått till det bra med små medel. Vi hade med oss en byrå och sonens röstkort så att han kan förtidsrösta i Karlskrona. Han kommer ju inte hem till valdagen och det är första gången han får rösta.

I det här huset bor de
En cykel är bra att ha i stan. Då tar man sig fram. Därför åkte vi till Harald Lindborg och inhandlade en sådan till lagom pris. Vi bar upp kartongen i köket och monterade den där. Nu kan sonen cykla till högskolan tillsammans med de andra. Det fick bli en födelsedagspresent långt i förskott.

Vi väntar på maten
Sedan var vi hungriga och gav oss ut på stan. Vi hittade ett stekhus som hade god mat. En av kompisarna, A, följde med ut och åt. Den andre killen var också ute på stan fast med sina föräldrar och systrar som också kom på besök. När de kom tillbaka till lägenheten hade de med sig tårta. Det visade sig att A fyllde år idag. Så vi firade med tårta och sång. Vi tog den afrikanska varianten: "Happy birthday to you, you belong to the zoo, you look like a monkey and you smell like one too." Den har vi lärt oss av den sydafrikanska delen av släkten.

Solnedgången på vägen
Sedan begav vi oss hemåt igen, maken och jag. Solen gick ner över Åsnen. Det hann bli mörkt innan vi var hemma. Hunden blev förstås överlycklig att se oss och ville genast ut på en kvällsrunda i mörkret. Det är bara att vänja sig och plocka fram pannlampan igen.

Nu ska jag inte ut och resa mer den här veckan. Imorgon blir det gudstjänst. Det är vår värdvecka och jag har lovat att spela orgel till psalmerna eftersom han som skulle vara organist fått ryggskott.

Dagens guldkant förutom att träffa sonen och hans kompisar var att hitta en garnvinda hemma hos svärfar. Den ska jag använda när jag nystar upp mina garnhärvor.

2 kommentarer:

  1. Vilken vecka du har haft. Sett en tredjedel av Sverige. I morrn blir det vardag igen. Happy Birthdaysången ska jag presentera för eleverna.... så kan man diskutera om den är kul eller inte... Har aldrig hört den förr ... och jag tyckte den var kul.. men min humor är inte så bra. Skönt att sonen ( erik?) trivs bra i Blekinge.Ett sån´t alldeles otroligt vackert solnedgångsfoto du har tagit. Vatten är så vackert -alltid. Körde igenom Ulricehamn idag och där var det så vackert vi Åsunden också, fast det var förmiddag i förhösten. HA en bra vanlig vecka!

    SvaraRadera
  2. Kul sång du skrev om, den ska jag ta till mig...
    Vacker solnedgång =)
    Guldkanten var en bra blandning av mänskligt och nostalgiskt...

    SvaraRadera